Gezicht schoonmaken

door Blisso
4 Februari 2021

Je gezicht schoonmaken is erg belangrijk, vooral wanneer je iedere dag make-up draagt. Maar ook wanneer je geen make-up draagt kan de huid erg vuil worden. Het reinigen van je gezicht is een stap die eigenlijk niet vergeten mag worden als je onzuiverheden en verstopte poriën wilt voorkomen.

Stap 1. Kies de juiste producten
Het gebruiken van de juiste gezichtsreiniging die past bij jouw huidtype is erg belangrijk. Als je een vette huid hebt kun je beter geen producten gebruiken voor de droge huid bijvoorbeeld. Kom erachter welk huidtype je hebt en schaf hier de juiste producten voor aan.

Stap 2. Make-up verwijderen
Draag jij iedere dag make-up? Het is essentieel om iedere dag voor het slapen je make-up te verwijderen met make-up remover. Er zijn verschillende make-up removers te vinden: micellair water, reinigingsmelk en cleansing water bijvoorbeeld. De meeste make-up removers kun je op een watje doen, hiermee wrijf je vervolgens over het gezicht om de make-up van de huid, lippen en de ogen te verwijderen. Een van de meest populaire producten die wordt gebruikt voor het verwijderen van make-up is micellair water. Dit product is er voor bijna ieder huidtype en reinigt de huid en de poriën erg goed. Bovendien kun je dit product gebruiken voor het verwijderen van gezichts-, oog- en lipmake-up.

Stap 3. De huid reinigen
Na het verwijderen van je make-up kun je de huid nog extra reinigen door een face wash te gebruiken. Een face wash is een soort zeep speciaal voor het gezicht. Je maakt de huid eerst nat en vervolgens masseer je de face wash in op de huid, na ongeveer 1 minuut masseren kun je de face wash van de huid afspoelen.

Stap 4. Verzorgen en hydrateren
Als de huid goed schoon is kun je gebruik maken van serums en moisturizers. Je kunt kiezen voor een speciale dag- en nachtcrème, maar je kunt ook een crème gebruiken die je ’s ochtends en ’s avonds gebruikt. Voordat je crème aanbrengt kun je ook nog gebruik maken van een serum. Kies altijd een serum die bij jouw huidtype past.

Wil je meer weten over het reinigen van je gezicht? Lees dan onze andere blogs: Gezicht schoonmaken, Huid reinigen, Wat is micellair water? Poriën reinigen en Gezicht reinigen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »