Porien Reinigen

door Blisso
24 Maart 2021

Last van mee-eters, een vette huid of puistjes? Dan is het belangrijk om je poriën goed te reinigen! Poriën reinigen kan met verschillende producten, zo is er bijvoorbeeld face cleanser, micellair water en reinigingsmelk. Verstopte poriën kunnen zorgen voor onzuiverheden, daarom is het reinigen van je poriën erg belangrijk.

Er zijn verschillende manieren om je poriën te reinigen. Velen proberen mee-eters vaak uit te knijpen en met de hand te verwijderen, echter is dit niet de juiste manier. Wanneer je dit doet zullen de mee-eters gewoon weer terug komen, daarom kan je het probleem beter bij de oorzaak aanpakken. Verstopte poriën ontstaan wanneer je huid teveel talg aan maakt, vaak heb je dan een vette huid. Het talg zal zich ophopen in de poriën waardoor er mee-eters en onzuiverheden ontstaan. Om dit te voorkomen kun je een poriën reiniger gebruiken.

Micellair water
Gezichtsreiniging is erg belangrijk. Er zijn verschillende producten waar je je huid mee kunt reinigen, een van die producten is micellair water. Micellair water lijkt in eerste instantie gewoon op een flesje met water, maar het is meer dan dat! Alleen water reinigt de huid namelijk niet voldoende, bovendien zal de meeste make-up niet goed van de huid worden verwijdert, waterproof make-up al helemaal niet! Micellair water zorgt ervoor dat je make-up op een zachte, milde manier wordt verwijderd zonder dat de huid uitdroogt.

Reinigingsmelk
Reinigingsmelk is ook een product waar je de huid en poriën mee kunt reinigen! Echter reinigt dit product de huid en poriën minder goed dan een face wash of micellair water. Een reingingsmelk is een hele zachte en milde vorm van een poriën reiniger. Wil je je poriën echt grondig schoonmaken? Gebruik dan een Face wash!

Face wash
Een face wash gebruik je op een natte huid, dit is eigenlijk een soort zeep voor het gezicht. Een face wash is er voor ieder huidtype; voor de vette, rijpe, gevoelige, droge of normale huid. Een face wash reinigt wat intensiever en haalt daarnaast ook make-up resten weg.

Wil je meer weten over het reinigen van je gezicht? Lees dan onze andere blogs: Gezicht schoonmaken, Huid reinigen, Gezicht reinigen en Wat is Micellair water?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »