Huid reinigen

door Blisso
19 Maart 2021

Op zoek naar de beste manier en beste product om je huid mee te reinigen? Bij Blisso vind je allerlei producten die geschikt zijn voor het grondig reinigen van je huid. Deze stap mag namelijk echt niet ontbreken in je skincare routine.

De juiste producten
Gezichtsreiniging begint bij het gebruiken van de juiste producten. Wanneer je producten gebruikt die eigenlijk niet bedoeld zijn voor jouw huidtype kan het effect juist averechts zijn. Gebruik bijvoorbeeld geen producten voor de droge huid als je een vette huid hebt en andersom. Daarom is het belangrijk om erachter te komen welk huidtype je hebt. Als je dit weet kun je de juist producten aanschaffen, niet alleen je reinigingsproducten moeten hier op worden aangepast, ook de rest van je routine.

Make-up verwijderen
Als je de juiste producten hebt gekozen kun je gaan reinigen. Als je make-up draagt is het belangrijk om eerst alle make-up van de huid te verwijderen, dit kun je doen met make-up remover. Make-up kan de huid en poriën erg verstoppen, wat kan zorgen voor een onzuivere huid. Haal daarom altijd voor het slapen je make-up van je gezicht af. Je kunt dit doen met micellair water of reinigingsmelk bijvoorbeeld. De eerste variant is geschikt voor een grondige reiniging, dit product zal iedere make-up van de huid verwijderen, zelfs watervaste make-up. De reinigingsmelk is een mildere make-up remover en is geschikt voor de droge huid. Deze verwijderd namelijk alle make-up op een zachte manier en droogt de huid niet uit.

Poriën reinigen
Als je make-up van de huid is kun je gaan beginnen met het verwijderen van vuil uit de poriën. Vooral mensen met een vette huid hebben snel last van verstopte poriën, dit omdat de talgproductie van een vette huid hoger is. Gebruik bijvoorbeeld een face wash en een face cleansing brush om de huid grondig te reinigen. Een face wash gebruik je op een vochtige huid en is een soort zeep die speciaal voor het gezicht gemaakt is.

Wil je meer weten over het reinigen van je gezicht? Lees dan onze andere blogs: Gezicht schoonmaken, Poriën reinigen, Gezicht reinigen en Wat is Micellair water?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »