Gezicht reinigen

door Blisso
24 Maart 2021

Je gezicht reinigen is een taakje wat je het beste iedere ochtend en avond kan doen. Het voorkomt dat vuil en make-up resten worden opgehoopt in de huid, waardoor poriën verstopt raken wat resulteert tot puistjes en onzuiverheden. Er zijn verschillende producten waar je je huid mee kunt reinigen.

Make-up remover
De eerste stap die komt kijken bij gezichtsreiniging is het verwijderen van je make-up. Dit kan met make-up remover! Er zijn verschillende make-up removers verkrijgbaar, zoals: reinigingsmelk, en micellair water. Kies altijd een make-up remover die past bij jouw huidtype, een reinigingsmelk is vaak geschikt voor de droge huid en micellair water is meer geschikt voor de vette huid. Het verwijderen van make-up kan gewoon met een wattenschijfje, wrijf hiermee voorzichtig over het gezicht.

Face wash
Een make-up remover alleen is vaak niet voldoende voor het grondig reinigen van de huid, hier heb je een face wash voor nodig. Face cleanser is er voor iedere huidtype; voor de droge, gevoelige, vette, rijpe of normale huid. Een face wash reinigt je huid tot diep in de poriën, waardoor de huid super schoon aan zal voelen. Face wash breng je aan op een natte huid, je masseert het ongeveer 1 minuut lang in de huid en spoelt het vervolgens af met water. Een face wash kan de droge huid vaak nog meer uitdrogen, echter is het voor de vette huid ideaal. Kijk altijd goed naar welke ingrediënten in het product zitten en of deze geschikt zijn voor jouw huidtype. Een face wash voor de vette huid zal wat minder mild zijn, dit omdat dit product het overtollig vet en talg van de huid moet verwijderen. Een droge huid heeft al weinig vet op de huid liggen, daarom raden wij aan om bij een droge huid te kiezen voor milde gezichtsreiniging.

Wil je meer weten over het reinigen van je gezicht? Lees dan onze andere blogs: Gezicht schoonmaken, Huid reinigen, Poriën reinigen en Wat is Micellair water?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »