Wat is micellair water?

door Blisso
4 Februari 2021

Ken jij dit product al? Het wordt door veel vrouwen en mannen dagelijks gebruikt om make-up mee te verwijderen en om de huid mee te reinigen. Het product is geschikt voor het verwijderen van gezichtsmake-up, oogmake-up en lipmake-up, super handig dus!

Make-up verwijderen
Het verwijderen van make-up en gezichtsreiniging voordat je gaat slapen is essentieel als je onzuiverheden wilt voorkomen. Ook wil je natuurlijk voorkomen dat je wimpers afbreken en je ogen gaan ontsteken, daarom is ook het verwijderen van je oogmake-up belangrijk. Je kunt dit met verschillende producten doen, Micellair Water is er een van! Dit product is multifunctioneel, je kunt er namelijk alle soorten make-up mee verwijderen. Ook zal dit product waterproof make-up makkelijk van de huid afhalen.

Wat is Micellair Water?
Micellair water lijkt in eerste instantie gewoon op een flesje met water, maar het is veel meer dan dat! Micellair water zorgt ervoor dat je make-up op een zachte, milde manier wordt verwijderd zonder dat de huid uitdroogt. In ons assortiment vindt je allerlei reinigingsproducten die je helpen bij het verwijderen van make-up en het reinigen van de huid. Een van de bekendste en meest populaire micellair waters is die van Garnier, namelijk het Garnier Micellair Water.

Hoe werkt micellair water?
In een flesje micellair water zitten onder andere surfactanten. Een belangrijk kenmerk van dit ingrediënt is dat het is opgebouwd uit 2 delen, namelijk uit een hydrofiel kopje en een lipofiel staartje. Het hydrofiel kopje voelt zich aangetrokken tot water (hydro) en het lipofiel staartje voelt zich aangetrokken tot vet (lipo). Beide delen zijn elkaars tegenpolen. Met alleen water kun je make-up producten op oliebasis of overtollig talg niet van de huid reinigen. Een product met surfactanten reinigt je huid wel grondig!

Hoe gebruik je micellair water?
Gelukkig is het gebruiken van het product niet zo ingewikkeld als de werking ervan! De micellen in het product trekken vuil, make-up resten en talg aan waardoor je huid op een snelle en makkelijke manier grondig wordt gereinigd. Breng wat micellair water op een wattenschijfje aan, hiermee wrijf je zachtjes over de huid. De meeste micellair waters zullen ook watervaste make-up verwijderen, maar als het er toch niet helemaal goed afgaat kan je toch beter een make-up remover op oliebasis gebruiken.

Wil je meer weten over het reinigen van je gezicht? Lees dan onze andere blogs: Gezicht schoonmaken, Huid reinigen, Poriën reinigen en Gezicht reinigen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »