Wat is primer?

door Blisso
18 Maart 2020

Primer breng je als basis aan onder je make-up. Het zorgt ervoor dat je make-up er mooier uit zal zien en bovendien langer blijft zitten. Het product dient eigenlijk als basislaagje waarop je je concealer, foundation of andere make-up op kunt uitwerken. Maar heeft ook andere functies!

Primer
Je gebruikt het dus als basislaagje voor je make-up. Dit basislaagje zorgt voor een betere hechting met de foundation, zodat de foundation de hele dag mooi en natuurlijk op het gezicht blijft zitten. Maar ook als je geen foundation draagt heeft gezichtsprimer een mooi effect op je huid, het product bevat namelijk verbeterende ingrediënten voor de huid. En vervaagt ook zonder foundation de poriën, rimpeltjes en oneffenheden.

Soorten primers
Maar er bestaat niet alleen primer voor je huid. Er zijn nog veel meer soorten primers, bijvoorbeeld voor je wimpers, lipstick en oogschaduw. Met allemaal dezelfde functie: ervoor zorgen dat de make-up producten mooi en lang op je gezicht blijven zitten. Óók heb je de primers in verschillende varianten. Namelijk een Primer Spray, een Gel Primer en een Primer Cream. Cream primer is makkelijk te verdelen over het gezicht, en zit vaak verpakt in een handige tube of potje. De primer spray breng je makkelijk aan door het op het gezicht te sprayen, laat dit vervolgens even drogen voordat je verder gaat aan je make-up look. De gel primer laat een plakkerig laagje achter op de huid waardoor de make-up zich makkelijk kan hechten.

Aanraders
Conclusie: primer is onmisbaar voor de perfecte make-up look! Maar wat is nou een goede primer? Bijna elk make-up merk verkoopt primers. En natuurlijk scheelt het per persoon welke primer het fijnst werkt. Een aantal goede primers die je in ons assortiment kunt vinden: Maybelline primer, L’Orèal Primer en de NYX Primer.

Wil je meer weten over primer? Lees dan onze blogs: Waarom een primer een must-have is, beste primer, de 7 meest handige tips over primer! Wat doet een primer voor je gezicht? Goede Primer.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »