Beste Primer

door Blisso
5 Mei 2020

Wat is nou eigenlijk de beste primer voor onder je make-up?  Iedere primer zal ervoor zorgen dat je make-up beter blijft zitten. Welke het fijnste is of het beste werkt, is een kwestie van voorkeur. Het is belangrijk om je primer uit te kiezen op basis van jouw huidtype. Heb je een vette huid? Dan zal een matterende primer het beste voor jou werken. Bij een droge huid kan je beter kiezen voor een hydraterende primer.

Soorten primer
Er zijn verschillende soorten primer te vinden: cream primer, gel primer en primer spray. Cream primer kan je nog verdelen: de cream in een tube en in een potje. Cream primer in een tube is vaak wat vloeibaarder, deze variant wordt vaak gebruikt en is erg populair. Ook de gel primer is een populaire primer, omdat deze als het ware een plakkerig laagje achterlaat op de huid. Normaliter voelt dit niet zo fijn, maar je make-up zal hierdoor beter met de huid hechten waardoor het uiteindelijk langer blijft zitten.

Daarnaast hebben de primers allemaal een andere functie, zo verkleint de een poriën, terwijl de ander roodheden in het gezicht camoufleert. Daarnaast zijn er ook primers te vinden die huidveroudering tegengaan, die de huid een mooie glow geven of gezichtsprimers die de huid matteren. Kies een gezichtsprimer die past bij jouw huid en huidtype, zodat je make-up er het mooiste uit zal zien.

Primer aanbrengen
Van primer heb je vaak niet zoveel nodig, een klein beetje is voldoende. Vooral als je het product alleen op bepaalde delen van het gezicht gebruikt, op de T-Zone bijvoorbeeld. Dit is het gebied op en rondom de huid, op de kin en op het voorhoofd. Mensen met een vette huid zullen vast ook wel merken dat je daar het snelste gaat glimmen. Om een discobal effect tegen te gaan en om ervoor te zorgen dat je make-up niet van je gezicht glijdt kan je juist op die plekken een matterende primer gebruiken.

Wil je meer weten over primer? Lees dan onze blogs: Waarom een primer een must-have is, de 7 meest handige tips over primer! Wat doet een primer voor je gezicht? Goede Primer en wat is primer?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »