De 7 meest handige tips over primer!

door Blisso
4 Maart 2020

Primer dient eigenlijk als de basis voor alle make-up die je aan gaat brengen. Het product zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en bovendien wordt je huid er wat gladder van, zodat de make-up mooier zit.

Tip 1. Gebruik altijd primer voor het aanbrengen van je make-up.
Een primer breng je aan nadat je een crème hebt aangebracht, en dient als de basis van je make-up. De primer egaliseert je huid, vermindert lijntjes en rimpels en zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten. Er zijn ook speciale primers voor oogmake-up!

Tip 2. Gebruik altijd een crème, foundation of primer met SPF.
Om je huid zo lang mogelijk gezond te houden, is het belangrijk om zonbescherming te dragen. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Ondanks dat de zon dan minder fel is, kan je huid toch beschadigd raken.

Tip 3. Breng een lip primer aan om de verticale liplijntjes op te vullen.
Naarmate je ouder wordt zullen verticale lijntjes in je lippen beter te zien zijn, vul deze op met lip primer voordat je lipstick aanbrengt. De lijntjes zijn hierdoor minder zichtbaar en bovendien blijft de lipstick langer zitten.

Tip 4. Gebruik ook voor Eyeliner een oogschaduw primer.
Oogschaduw primer zorgt ervoor dat oogschaduw langer blijft zitten, maar ook Eyeliner of oogpotlood zal met een laagje oogschaduw primer de hele dag mooi blijven.

Tip 5. Primer; less is more.
Primer dient als de basis voor je foundation, concealer en alle andere make-up die je aanbrengt. Gebruik niet teveel, dan zal je make-up er niet mooier uit gaan zien. Bovendien zal je make-up ook echt niet minder snel vervagen met een té dikke laag primer.

Tip 6. Wacht na het aanbrengen van primer even tot je de foundation op doet.
Als je de primer ongeveer 5 minuten de tijd geeft om in te trekken, zal het resultaat veel mooier zijn. Anders zal je make-up sneller vervagen en dus verdwijnen van je gezicht.

Tip 7. Gebruik een kleur corrigerende primer.
Als je bijvoorbeeld rode plekjes op je gezicht hebt is een groene primer geschikt, het camoufleert roodheden.

Wil je meer weten over primer? Lees dan onze blogs: Waarom een primer een must-have is, beste primer. Goede Primer, wat doet een primer voor je gezicht? en wat is primer?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »