Wat doet een primer voor je gezicht?

door Blisso
21 September 2022

Een primer is altijd dat product geweest waar mensen bij dachten, “heb ik het nou echt nodig?” Ja, je hebt het zeker nodig! Met primer kun je namelijk een prachtige basis voor je make up creëren. Geen oneffenheden, vlekken, strepen of textuur als je je foundation aangebracht hebt.

Maar hoe werkt een primer nou precies?
Je moet een primer zien als de fundering die je make up de hele dag vasthoudt. Een primer zorgt er dan ook voor dat je make up veel langer goed blijft zitten, en je niet zo vaak even naar de toilet moet om het bij te werken. Primers zijn meestal een beetje plakkerig, waardoor je make up vlekkeloos kan hechten. Daarnaast breng je met een primer ook gelijk een extra beschermlaagje tussen je huid en je make up, zo raakt je huid een stuk minder snel geïrriteerd na een hele dag make up dragen. Met een primer creëer je ook een egale laag waar je dan later je foundation op aanbrengt. Als je huid veel textuur heeft zoals littekens of rimpels of gewoon een ruwe textuur, kan een primer dat verbergen. Een primer zorgt er ook voor dat je je foundation met gemak vlekkeloos aanbrengt. Strepen door een foundation kwast zijn dus verleden tijd!

Kun je een primer bij elke huidtypes gebruiken?
Natuurlijk! Er zijn allerlei soorten primers, er zal er zeker eentje zijn die bij jouw huidtype past. Het is dus wel belangrijk dat je de goede kiest, trial and error dus.

Voor de droge huid:
Is het belangrijk dat je een hydraterende primer gebruikt, zo blijft je huid gevoed en gehydrateerd tijdens het dragen van je make up.

Voor de vette huid:
Is het belangrijk dat je een matterende primer gebruikt, zo zal je huid geen extra oliën aanmaken dus blijft je make up de hele dag mooi mat en je huid zal niet geïrriteerd raken.

Voor de gecombineerde huid:
Is het testen van de juiste primers ontzettend belangrijk. Voor de gecombineerde huid is er namelijk niet een primer die precies goed is. Elke gecombineerde huid is anders, dus het kan ook zijn dat je twee soorten primers moet gebruiken.

Voor de rijpere huid:
Is een primer met silicone erin het mooiste, dit zal je huid namelijk ontzettend egaal maken. Een rijpere huid is minder elastisch en heeft meer voeding nodig dan en jongere huid. Het is daarom ook belangrijk dat je een voedende primer gebruik zodat je huid zo rustig mogelijk blijft.

Wil je meer weten over primer? Lees dan onze blogs: Waarom een primer een must-have is, de 7 meest handige tips over primer! Beste primer, goede Primer en wat is primer?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »