Wat is contouren?

door Blisso
9 Juli 2020

Contouren, wie kent dit begrip al? Met contouren, ofwel ‘shapen’, kun je je kaken strakker, je voorhoofd kleiner en je gezicht smaller laten lijken. Je creëert diepte in het gezicht door met donkere kleuren schaduwen te creëren. Meer weten over contouren? Lees verder!

Schaduw
Bij contouren begin je met het creëren van schaduw in het gezicht. Je gebruikt hiervoor een koele kleur die maximaal 3 tinten donkerder is dan je foundation of huidskleur. Eigenlijk kun je alle delen van je gezicht contouren, maar het beperkt zich niet alleen tot je gezicht. Je kunt zelfs je decolleté contouren! Eigenlijk maak je de plekken die je naar voren wilt laten komen licht en daaromheen creëer je schaduw. Dit kunnen je jukbeenderen zijn, of je neusbrug, maar je kunt ook je kaken strakker maken voor een donkere kleur onder de kaaklijn aan te brengen.

Highlighter
De highlighter is de lichte kleur die je aanbrengt bij het shapen, deze breng je aan op de plekken die je naar voren wilt laten komen en op wilt laten vallen. Highlighter is er in matte en glanzende vorm en daarnaast kan je ook kiezen uit vloeibare, poederachtige of crème variant. Door highlighter zullen bepaalde delen van je gezicht meer opvallen, breng dit product dus niet aan op bijvoorbeeld een puistje, dan zal deze juist meer opvallen.

Neus en lippen contouren
Naast je gezicht kun je ook je neus en lippen contouren. Je neus contour je door een lichte kleur aan te brengen op de neusbrug, en door een donkere kleur aan te brengen naast de neusbrug. Je kunt dit het beste doen met een klein kwastje en blend goed! Anders zullen er gekke strepen op de neus achterblijven. Ook je lippen kun je contouren, hierdoor zullen ze voller lijken! Breng wat contour make-up aan langs de liplijn. Breng een donkere kleur aan onder de onderlip en breng een lichte highlight kleur aan op de cupido boog (net boven de bovenlip).

Wil je meer weten over contouren? Lees dan onze andere blogs: contouren gezicht, hoe moet je contouren? Gezicht contouren en neus contouren?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »