Gezicht contouren

door Blisso
6 Oktober 2020

Prachtige jukbeenderen en een strakke kaaklijn? Contouren is bedoelt om je gezicht meer dimensie en vorm te geven, je kan op een simpele manier de sterke delen van het gezicht benadrukken. Tevens kan je ook diepte creëren en minder sterke delen in je gezicht minder laten opvallen. Contouren kan met crème of poeder producten, dit wordt gedaan met kleuren die donkerder en lichter zijn dan je natuurlijke huidskleur.

Egale basis
Begin altijd met een mooie basis, zorg voor een gereinigde huid en een mooie geblende laag foundation. Als je aan de slag gaat met crème contour producten, kan je beter even wachten met het afpoederen van je gezicht. De regel is namelijk: crème op crème en poeder op poeder. Natuurlijk is dit niet altijd zo, maar bij contouren wel. Er zullen namelijk snel vlekken en vegen ontstaan als je de crème contour over je poeder aanbrengt. Ga je alleen met poeder contour producten aan de slag? Dan is het juist slim om je foundation even goed af te poederen met een compact of losse poeder.

Contouren maar!
Als de basis mooi is aangebracht, kunnen we de contourproducten erbij halen! Voor crème contour; gebruik  een contour stick of contour palette. Een crème contour is het makkelijkst aan te brengen met ene plat, smal kwastje. Een contour stick kan je ook direct op je gezicht aanbrengen en vervolgens uitblenden met een kwast. Breng de crème contour aan op de volgende plekken; onder je kaaklijn, onder je jukbeenderen richting je mond en op je voorhoofd, bij je slaap. Als je je neus smaller wilt laten lijken kan je hier eventueel ook wat crème contour aanbrengen, doe dit aan de zijkanten van je neus, naast je neusbrug. Breng de crème aan door lijnen te tekenen, blend deze vervolgens goed uit tot er geen strepen meer te zien zijn. Dit kan je doen met een ronde kwast, zoals een stippling brush, sculpting brush foundation kwast of met een make-up spons. Natuurlijk kan je gebruiken wat jij fijn vind werken, dit zijn een paar opties.



Contour poeder
Ben je van plan om met poeder te werken; zorg dan dat je de basis goed af poedert. Voor een extra intens effect kan je ook contour crème én poeder gebruiken. De contour poeder breng je op precies dezelfde plekken aan als de crème contour. Deze poeder kan je het beste aanbrengen met een schuin afgesneden kwast, deze kwast is goed aangepast aan de vorm van je gezicht. Kies een kwast waarvan de haartjes uit elkaar staan, hierdoor zal de poeder beter blenden en zullen er geen vlekken ontstaan.

Highlighten
Contouren is niet alleen werken met donkere kleuren, lichte kleuren kunnen je helpen bij het benadrukken van de sterke delen in je gezicht. Zo kun je je jukbeenderen meer op laten vallen door er een lichte kleur op aan te brengen, bovendien zal dit zorgen voor een oplichtend effect. Voor deze techniek kun je witte losse poeder gebruiken, of highlighter met een mooie glans. Deze breng je aan op je jukbeenderen, op je kin en op je neusbrug. Ook kun je de lichte kleur aanbrengen op je wenkbrauwbot en in je ooghoeken.

Wil je meer weten over contouren? Lees dan onze andere blogs: contouren gezicht, wat is contouren? Hoe moet je contouren? Neus contouren?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »