Hoe moet je contouren?

door Blisso
9 Juli 2020

Contour wordt gebruikt om nadruk te leggen op bijvoorbeeld je kaaklijn en jukbeenderen. Zo kan je bijvoorbeeld je neus contouren en slanker laten lijken of een lang gezicht korter maken. Met contour is enorm veel mogelijk, maar wat is het dan precies en hoe werkt het?

Wat is contouren?
Met contouren zorg je ervoor dat je gezicht wat meer vorm krijgt. Dit doe je door lichte en donkere kleuren aan te brengen op het gezicht. Donkere kleuren zorgen voor schaduw op het gezicht, met lichte kleuren benadruk je bepaalde gezichtstrekken en met neutrale kleuren creëer je een matte look. Het is natuurlijk wel erg belangrijk waar je de kleuren aanbrengt op het gezicht.

Verschillende contour
Contouren kan met een vloeibare, crème-achtige of poeder make-up. De Contour Poeder wordt verkocht in een Contour Palette of los. Als je nieuw bent met contouren is de poeder een aanrader het is namelijk makkelijker om deze aan te brengen. Deze kan je namelijk makkelijk blenden met een contour kwast. Zo zorg je voor het meest natuurlijke effect. Ook heb je vloeibare, crème contour deze worden verkocht in een Contour Stick, dit maakt het erg makkelijk om strepen te zetten op het gezicht. Wél is het wat moeilijker om dit uit te blenden. Dit kan je het beste doen met een make-up sponsje.

Tip: Pak de donkere kleur ongeveer twee tot drie tinten donkerder dan je basis make-up. Voor de lichte kleuren kan je het beste een kleur pakken die twee tinten lichter is dan je basis make-up.

Hoe moet je contouren?
Zorg eerst voor een goede basis op het gezicht. Gebruik een primer en eventueel een foundation. Zo ziet de huid er egaler uit en zal de contour een natuurlijk effect geven. Begin vervolgens met de donkere kleuren, hiermee breng je schaduw aan in je gezicht. Doe dit onder je jukbeenderen, op de slapen en langs de neusbrug. Nu zijn de lichte kleuren aan de beurt! Breng deze aan op de positieve punten van je gezicht. Dit kunnen zijn de jukbeenderen, het midden van de kin, het wenkbrauwbot en over de neusbrug. Dit geeft je gezicht een mooie glans en je ziet er gelijk een stuk gezonder uit!

Wil je meer weten over contouren? Lees dan onze andere blogs: contouren gezicht, wat is contouren? Gezicht contouren en neus contouren?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »