Neus contouren

door Blisso
14 April 2020

Net als je gezicht kun je ook je neus contouren. Bij contouren creëer je diepte in het gezicht, waardoor bepaalde delen juist meer naar voren zullen komen. Je kunt je voorhoofd kleiner maken, je kaak strakker en je neus smaller. Wij vertellen jou hoe!

Een smallere neus met make-up?
Wil je graag een kleinere neus? Hier hoef je niet perse een cosmetische ingreep voor te doen, het kan namelijk ook gewoon met make-up! Het enige wat je er voor nodig hebt is contour make-up, dit kun je in ons assortiment vinden. Je hebt een kleur nodig die maximaal 3 tinten donkerder is dan je foundation en daarnaast heb je ook een highlight kleur nodig.

Contouren maar!
Vrouwen willen vaak een smallere neus, dit kan je makkelijk creëren door 2 donkere lijnen vanaf het onderste gedeelte van je wenkbrauw naar op topje van je neus te tekenen. Deze lijnen teken je naast de neusbrug, hoe dichter bij de neusbrug, hoe smaller de neus zal lijken. Wil je je neus juist breder late lijken? Teken deze donkere lijnen dan wat verder van de neusbrug af. Deze lijnen kun je tekenen met contour make-up: contour poeder, crème contour of contour stick bijvoorbeeld.

Highlighter aanbrengen
Vervolgens is het tijd om de lichte kleur aan te brengen, want we zijn nog niet helemaal klaar. Bij shapen, ofwel contouren, hoort niet alleen het aanbrengen van een donkere kleur, maar voor het optimale effect moet je ook een lichte kleur gebruiken. Deze highlight kleur kan glanzend of mat zijn, het is maar net wat je zelf mooi vindt. Je brengt de lichte kleur aan op de neusbrug, doe dit niet te breed, anders werkt het averechts. Je kunt eventueel ook wat van de highlighter op het puntje van je neus aanbrengen voor het effect van een wipneusje.

Contouren is een kwestie van oefenen, iedereen heeft een andere gezichtsvorm dus het is bij iedereen anders. Speel met de verschillende formules, producten en finishes om te ontdekken wat het mooiste bij jou staat.

Wil je meer weten over contouren? Lees dan onze andere blogs: contouren gezicht, wat is contouren? Hoe moet je contouren? en Gezicht contouren.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »