Contouren gezicht

door Blisso
6 Mei 2020

Contouren is niet hetzelfde als bronzer aanbrengen, met contouren accentueer je de natuurlijke vormen in je gezicht. Je creëert als het ware een diepere schaduw, waardoor je beter niet een te warme kleur kunt gebruiken. Hoe warmer je huid is, hoe warmer je contour ook kan zijn. Kijk naar de ondertoon van je huid om de juiste kleur te kiezen.

Het is belangrijk om te kijken naar de ondertoon van je huid, maar hoe bepaal je die?
Om achter de ondertoon van jouw huidtint te komen, kun je kijken naar de aderen in de binnenkant van je pols. Zijn je aders blauw/paars? Dan heb jij een koele ondertoon. Bij deze ondertoon kun je dus ook het beste kiezen voor een koel contour product, die meer naar grijs neigt dan naar bruin. Zijn je aders groen? Dan heb je een warme ondertoon. Met een warme ondertoon kun je warme producten gebruiken en hoef je minder bang te zijn om te oranje te worden. Is het onduidelijk welke kleur je aderen zijn? Dan heb je een neutrale ondertoon en staan veel kleuren jou mooi.

Leg de focus op highlighter bij een donkere huid
Als je een donkere huidskleur hebt, kun je het beste focussen op het highlighten van je huid. Ook dit is een belangrijk onderdeel van contouren. Gebruik dus een mooie glans op je jukbeenderen, neusbrug, cupido’s boog en onder het wenkbrauwbot om deze naar boven te laten komen.

Contouren met crème producten.
Wanneer je een droge huid hebt en je gebruikt een poeder product, leg je de focus op eventuele schilfertjes of droge plekjes. Gebruik een (matte) crème voor contouring. Heb je een vette huid? Dan is een poeder het meest geschikt voor jouw huid.

Ga voor een realistische look.
Bij contouren is het de bedoeling dat je natuurlijke vormen van je gezicht accentueert. Het is dus niet de bedoeling dat je je gezicht veranderd. Dit kan er gek uit zien en is natuurlijk niet realistisch. Je bent mooi zoals je bent en juist de natuurlijke vormen in je gezicht maken jouw gezicht speciaal.

Wil je meer weten over contouren? Lees dan onze andere blogs: wat is contouren? Hoe moet je contouren? Gezicht contouren en neus contouren?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »