Wat is BB Cream?

door Blisso
23 Maart 2021

BB Cream… Ken jij dit product al? BB Cream staat voor Blemish Balm Cream en is eigenlijk een getinte dagcrème. Het product laat een lichte dekking en verzorgd daarnaast ook de huid. Wij vertellen jou meer over dit populaire product!

Misschien heb je er wel eens van gehoord, of gebruik je het dagelijks maar heb je eigenlijk geen idee wat het product eigenlijk doet. BB Cream werd vroeger al gebruikt, het werd voorgeschreven aan patiënten die een laserbehandeling hadden ondergaan. Deze wondercrème heeft een helende werking, de huid wordt gladder, egaler en krijgt een stralende teint. Door de hydraterende werking van het product kun je het ook gebruiken als vervanging op je dagcrème.


Vervanging foundation
BB Cream is niet zo dekkend als foundation, dat is wel een puntje om rekening mee te houden. Een foundation bevat vaak geen verzorgende ingrediënten, terwijl een BB Cream die wel heeft. Als je een dikke laag foundation draagt zal de huid niet goed kunnen ‘ademen’, waardoor poriën gaan verstoppen. Als je poriën verstopt raken kunnen er ontstekingen in de huid ontstaan, ofwel puistjes. Daarom wordt BB Cream vaak aangeraden als je een onzuivere huid hebt. Het product heeft namelijk ook een herstellende werking op wondjes. Als je toch echt meer dekking wilt kan je waarschijnlijk beter voor een foundation gaan.

Bescherming van de huid
Naast dat het product de huid hydrateert en wondjes sneller laat genezen heeft BB Cream ook een beschermende functie. In BB Cream zit vaak een zonnefactor, factor 15, 20 en soms zelfs hoger! Hierdoor zal je huid goed beschermd zijn tegen de zon, wat een van de grootste oorzaken van huidveroudering is. Net als bij een dagcrème werkt BB Cream eigenlijk als beschermend laagje over de huid. In ons assortiment vind je ook speciale BB Creams die geschikt zijn voor de rijpe huid. Daarnaast vind je ook BB Cream voor de vette, droge, normale en gevoelige huid. Kies een cream die voldoet aan de wensen van je huid, zodat het product echt een goede bijdrage kan leveren aan de verbetering van de huid.  

Wil je meer weten over BB Cream? Lees dan onze andere blogs: Wat is BB Cream? Goede BB Cream, Beste BB Cream voor oudere huid, Verschil BB en CC Cream

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »