Beste BB Cream voor oudere huid

door Blisso
4 Augustus 2020

Net als bij dagcrèmes, serums en alle andere huidverzorging is het belangrijk om bij het kiezen van een BB Cream te kijken naar je huidtype. Zo is er voor ieder huidtype een geschikte BB Cream te vinden, of je nu een vette, droge, normale, gemengde, rijpe of gevoelige huid hebt.

Als je een oudere, ofwel rijpe huid hebt is het belangrijk om te kiezen voor een BB Cream speciaal voor de rijpe huid. Een BB Cream voor oudere huid gaat vaak tekenen van huidveroudering tegen. Al is een BB Cream vaak niet genoeg om fijne lijntjes, rimpeltjes en pigmentvlekjes te verwijderen. Hier zijn speciale serums en crèmes voor met sterkere ingrediënten. BB Cream staat voor Blemish Balm Cream en het product dient eigenlijk als getinte dagcrème.

SPF
De zon is een van de grootste oorzaken van huidveroudering, daarom is het super belangrijk om je ALTIJD in te smeren met zonnebrandcrème. Gebruik het liefst een hoge factor, 30 of 50 bijvoorbeeld. In een BB Cream zit vaak ook een zonnefactor, al is deze vaak niet zo hoog. Je kunt dus eventueel nog extra zonnebrandcrème aanbrengen onder je BB Cream voor extra bescherming.

Geen foundation, maar BB Cream!
Bij een rijpere huid zullen fijne lijntjes, rimpeltjes en andere ouderdomstekenen steeds beter zichtbaar worden. Je wilt deze natuurlijk het liefste bedekken en verminderen, al resulteert teveel make-up vaak tot het tegenovergestelde. Bij een dikke laag foundation en concealer zullen lijntjes vaak meer opvallen, omdat deze make-up producten in de lijntjes trekken. Een BB Cream heeft een lichtere dekking en is dus zeer geschikt voor de oudere huid. Bovendien geeft BB Cream je vaak een jonge, natuurlijke en stralende teint. Hierdoor zal de huid jong en fris ogen! Een BB Cream voor de rijpe huid bevat vaak ook ingrediënten die huidveroudering tegengaan, een foundation daarentegen niet.

Wil je meer weten over BB Cream? Lees dan onze andere blogs: Wat is BB Cream? Goede BB Cream, Beste BB Cream voor oudere huid, Verschil BB en CC Cream

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »