Verschil BB en CC Cream

door Blisso
12 Augustus 2020

Weet jij het verschil tussen BB en CC cream? BB Cream staat voor Blemish Balm Cream en is eigenlijk een getinte, hydraterende dagcrème. CC Cream staat voor Colour Correcting Cream en dit product corrigeert kleur in het gezicht.

Een BB Cream wordt vaak gebruikt als vervanging voor foundation. Al heeft foundation vaak geen verzorgende ingrediënten en BB Cream wel. Deze crème heeft een helende werking, de huid wordt gladder, egaler en krijgt een stralende teint. Door de hydraterende werking is het product ook geschikt als vervanging voor je dagcrème. Een BB Cream koop je in dezelfde kleur als je huid en camoufleert oneffenheden in het gezicht. Een CC Cream doet dit ook, maar dit product heeft een kleur corrigerende werking.

Colour correcting
CC Creams zijn er in verschillende tinten, waaronder: groen, abrikoos en blauw. Zo gaat camoufleert een groene CC Cream roodheid in het gezicht, een abrikooskleurige CC Cream corrigeert een grauwe/doffe huid en een blauwe crème heft de kleur geel op. Je kunt een CC Cream eigenlijk ook als basis gebruiken voor onder je foundation, het product corrigeert namelijk kleuren in de huid. Er zijn ook CC Creams te vinden in de kleur van je huid.

Huidtype
Een CC Cream heeft net als BB Cream een herstellende werking bij wondjes en oneffenheden, waardoor beide producten geschikt zijn voor een onzuivere huid. Sommige CC Creams gaan huidveroudering tegen of helpen een droge huid te hydrateren. Als je een rijpe huid hebt zal een CC Cream erg geschikt zijn voor jou! Het product is namelijk niet zo heel dekkend, waardoor rimpeltjes en fijne lijntjes niet extra zullen opvallen.

Weet je niet zo goed of je moet kiezen voor een CC Cream of BB Cream? Wij helpen je een handje!

Roodheid: Wil je roodheid verminderen? Ga dan voor een CC Cream, deze corrigeert je teint binnen no-time!

Gevoelige huid: Beide producten zijn geschikt voor jouw huidtype.

Onzuivere huid: Bij een onzuivere huid met wondjes kan je het beste een BB Cream gebruiken, dit product zal je huid sneller genezen. Als je puistjes of roodheden meer wilt verbergen is een CC Cream geschikt.

Droge huid: Ga voor een BB Cream! Deze zorgt voor een mooie glansje op de huid en hydrateert.

Vette huid: Bij een vette huid kan je beter kiezen voor een CC Cream. Deze is wat minder vet dan BB Cream.

Rijpe huid: Bij een rijpe huid kunnen beide producten worden gebruikt. Kijk of er op de verpakking ‘’anti-aging’’ staat en je zit altijd goed!

Wil je meer weten over BB Cream? Lees dan onze andere blogs: Wat is BB Cream? Goede BB Cream, Beste BB Cream voor oudere huid, Verschil BB en CC Cream

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »