Oogschaduw looks

door Blisso
23 Maart 2021

Oogschaduw aanbrengen kan erg lastig zijn, vooral als je het nog niet zo vaak hebt gedaan. Bovendien is het creëren van oogschaduw looks ook niet iets wat je in een paar minuten leert, maar blijf proberen en spelen met alle verschillende kleuren en formules om je skills te verbeteren!

Smokey Eye
Van deze oogschaduw look heb je vast wel eens gehoord, deze look is perfect voor een feestje, maar kan natuurlijk ook gewoon als everyday look worden gedragen. Een smokey eye wordt vaak gemaakt met de kleuren zwart, nude en bruin. Breng voordat je oogschaduw aanbrengt altijd een oogschaduw primer aan, hierdoor blijft het langer zitten en gaat de oogschaduw minder snel in de fijne lijntjes zitten. Breng vervolgens een lichtbruine oogschaduw aan op het ooglid en in  de arcadeboog, doe dit met een grotere, fluffy brush. Neem vervolgens een iets diepere, glanzende bruine oogschaduw en breng deze aan op het bewegend ooglid. Breng vervolgens met een klein oogschaduw kwastje de donkerste bruine kleur aan langs de wimperrand. Vervaag dit een beetje en breng daar nog een zwarte oogschaduw overheen aan. Breng je eyeliner en mascara en je bent klaar! Je kunt alle kleuren gebruiken die je zelf wilt, vervang bruin bijvoorbeeld met paars of blauw.

Cut crease
Bij deze look maak je je arcadeboog scherper. Dit is een lastige look om te creëren, maar oefening baart kunst! Je begint zoals altijd met een oogschaduw primer om ervoor te zorgen dat de kleuren goed blijven zitten. Breng vervolgens een donkere kleur aan, kies een kleur die jij mooi vind. Breng deze met een grotere, fluffy oogschaduw kwast aan in de arcadeboog en op het ooglid. Zorg dat je deze kleur goed blend, zodat er geen harde lijnen of vlekken te zien zijn. Vervolgens pak je je concealer en breng je deze met een plat, klein kwastje aan op het ooglid. Je brengt de concealer aan tot de arcadeboog. Breng vervolgens een lichtere kleur, of glitter oogschaduw aan over het gedeelte waar je de concealer hebt aangebracht.

Wil je meer weten over oogschaduw? Lees dan onze andere blogs: oogschaduw blauwe ogen, oogschaduw groene ogen, deze oogschaduw past bij jouw oogkleur, oogschaduw aanbrengen, oogschaduw bruine ogen

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »