Oogschaduw bruine ogen

door Blisso
23 Augustus 2022

Heb jij bruine ogen? Dan heb je geluk! Bij bruine ogen past bijna iedere kleur wel. Bruine ogen zijn er in verschillende kleuren, zo zijn er mensen met donkerbruine en lichtbruine ogen. Oogschaduw in warme tinten laat jouw bruine ogen extra opvallen. Daarnaast zijn paarse, donkergroene en blauwe oogschaduws ook geschikt voor bruine kijkers.

Bruine tinten
Als je bruine ogen hebt staan warme bruintinten erg mooi bij jou. Je kunt verschillende bruintinten bijvoorbeeld met elkaar combineren voor een complete look, maar je kunt eventueel ook wat bronzer aanbrengen op je ooglid en in de arcadeboog voor een simpelere look. Bruine tinten zijn makkelijk te combineren met andere make-up, zo kun je er bijvoorbeeld rode lipstick bij dragen, maar ook nude lipstick zal er mooi bij staan.

Blauwe oogschaduw
Kobalt- en marineblauwe tinten passen perfect bij jouw oogkleur. Dit komt doordat blauw complementair is aan bruin. Blauwe oogschaduw is er in ontzettend veel kleuren, licht en donker. Vind je blauwe oogschaduw een beetje heftig? Begin dan met een niet zo opvallende kleur, zoals lichtblauw. doordat blauw complementair is aan bruin

Oogschaduw aanbrengen
Er zijn verschillende pekken op je ooglid waar je oogschaduw aan kan brengen, zo kan oogschaduw worden aangebracht in de arcadeboog, het bewegend ooglid, de buitenste V en dan heb je ook nog de bovenste en onderste wimperlijn. Daarnaast kan oogschaduw ook worden aangebracht op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek. Gebruik donkere kleuren in de arcadeboog en buitenste V en lichte kleuren op je bewegend ooglid en in de binnenste ooghoek. Zo creëer je wat meer diepte in je oog.

Wil je meer weten over oogschaduw? Lees dan onze andere blogs: oogschaduw looks, oogschaduw blauwe ogen, oogschaduw groene ogen, deze oogschaduw past bij jouw oogkleur, oogschaduw aanbrengen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »