Oogschaduw aanbrengen

door Blisso
4 Maart 2020

Ben jij ook altijd zo onder de indruk van die mooie oogschaduw looks? Maar eerlijk is eerlijk: oogschaduw aanbrengen is niet zo eenvoudig als het eruit ziet. Vooral als je met felle kleuren te werk gaat, probeer het dan maar eens tot een geheel te maken. Kunnen jou oogschaduw skills wel een upgrade gebruiken? Dan zijn onderstaande tips zeker handig voor jou. Maar onthoud, oogschaduw aanbrengen blijft een vaardigheid die je onder de knie moet krijgen door veel te oefenen.

De basis
Het is belangrijk om met een oogschaduw primer (ofwel oogschaduw basis genoemd) te beginnen. Dit is eigenlijk een primer, maar dan voor op je ogen, super handig! Je oogschaduw blijft hierdoor langer zitten en daarbij zorgt de oogschaduw basis er ook voor dat er geen fijne lijntjes ontstaan.

Begin licht
Begin met het aanbrengen van een transitiekleur. Je transitiekleur dient als een extra basis voor de rest van de oogschaduw. Hierdoor zul je merken dat het blenden van je oogschaduw ook een stuk makkelijker gaat! Wanneer je begint met een donkere oogschaduw krijg je snel een heftige en donkere look. Ook zal de oogschaduw lastiger blenden wanneer je begint met een donkere kleur.

Welke oogschaduw kleuren passen bij mij en welke zijn een echte no-go?
Eigenlijk geldt: alles mag en niets is fout. Maar kleur je liever wat meer binnen de lijntjes? Ga dan voor een oogschaduw die jou ogen beter tot zijn recht laat komen. Groene oogschaduw in combinatie met groene ogen zorgt voor een doffe oogopslag.

- Bij groene ogen kun je beter gaan voor een paarse of bordeauxrode kleur

- Blauwe ogen komen het best tot hun recht met koper, goud, beige en oranje.

- De geluksvogels met bruine ogen kunnen bijna alles hebben! Maar echte musts zijn warme, rijke kleuren zoals: bruin, paars, brons koper en goud.

Donkere oogschaduw in je arcadeboog voor extra dimensie
Net onder je wenkbrauwbot zit je arcadeboog. Probeer maar eens met je vinger te voelen, als het goed is voel je een holling, dat is de juiste plek om diepte te creëren. Een handige tip is om het kwastje even af te tikken voordat je de oogschaduw aanbrengt, zo voorkom je teveel oogschaduw op je penseel. Je kunt hier het best een klein kwastje voor gebruiken die smaller is aan het uiteinde. Maak ronddraaiende bewegingen en volg de buitenkant van de arcadeboog. Blend je oogschaduw goed uit, wat je wilt vermijden zijn harde, donkere kleuren op je ooglid. Blenden is de sleutel tot een mooie oogschaduw look!



Bright it up!
Breng een lichte kleur aan onder je wenkbrauwbot en in je ooghoek. Je creëert hiermee een frisser effect, handig als je een keertje slecht hebt geslapen ;) Wil je grotere ogen creëren? Breng een lichte kleur oogschaduw aan onder je ogen, dit maakt je ogen groter. Voor een oplichtend effect kun je ook nog wit oogpotlood aanbrengen op je waterlijn. Je waterlijn is het ‘natte’ lijntje bij je oog, boven je onderste wimperrand.

Finishing Touch
Last but not least: breng mascara en eventueel eyeliner aan om de look af te maken. Toch blijft het aanbrengen van oogschaduw moeilijk en is het een kwestie van veel oefenen. Wees niet bang om te experimenteren en vraag ook vooral tips aan andere. Er blijven altijd verbeterpunten over, zelfs voor de beste make-up artiesten.

Wil je meer weten over oogschaduw? Lees dan onze andere blogs: oogschaduw looks, oogschaduw blauwe ogen, oogschaduw groene ogen, deze oogschaduw past bij jouw oogkleuroogschaduw bruine ogen

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »