Deze oogschaduw past bij jouw oogkleur

door Blisso
31 Augustus 2022

Er zijn tegenwoordig enorm veel kleuren oogschaduw te vinden, maar hoe vind je dan de juiste kleur? Natuurlijk zitten er geen regels vast aan het aanbrengen van oogschaduw en kies je gewoon een kleur die jij mooi vind. Maar wil je je oogkleur graag laten opvallen? Volg dan onderstaande tips.

Oogschaduw bij blauwe ogen
Blauwe ogen zijn prachtig, maar je kan ze nog mooier uit laten komen door de juiste kleuren te gebruiken. Zo komen blauwe ogen het beste tot hun recht met de kleuren: nude, lichtbruin en reebruin. Zorg dat deze oogschaduws een oranje ondertoon hebben. Ook brons kleuren en lichtere bruine tinten zijn geschikt voor blauwe ogen. Een diepere bruine tint laat blauwe ogen ook extra opvallen.

Oogschaduw bij groene ogen
Rode, paarse en oranje kleuren staan erg mooi bij groene ogen. Houdt je meer van een natuurlijkere look? Ga dan voor warme bruine aardetinten met een oranje ondertoon. Ook de kleuren mokkabruin, chocoladebruin, taupe en lila zijn perfect bij groene ogen.

Oogschaduw bij Hazelkleurige ogen
Hazelkleurige ogen zijn een mix van bruine en groene ogen. Bruine en gele tinten staan perfect bij jouw bijzondere oogkleur. Ook zullen je ogen stralen met kleuren zoals brons en oker. Een donkerbruine tint is ook mooi bij hazelkleurige ogen.

Oogschaduw bij bruine ogen
Heb jij bruine ogen? Dan heb je geluk! Bij bruine ogen staan namelijk bijna alle kleuren wel mooi. Ga bijvoorbeeld voor bruin, brons, abrikoos of een zalmkleur. Bij lichtbruine ogen staan paarse tinten ook erg mooi. Bruine ogen zijn perfect voor een smokey look. Wil je toch wat fellere kleuren dragen? Ga dan voor blauwe en groene tinten, deze zijn ook mooi bij bruine ogen.

Oogschaduw bij grijze ogen
Bij de oogkleur grijs staan de kleuren mosgroen, donkerblauw en antraciet erg mooi. Ga vooral voor donkere kleuren zodat de grijze kleur echt opvalt. Ga bijvoorbeeld voor een mooie donkere smokey eye met grijze en zwarte tinten.

Blijf proberen
Iedereen heeft een andere oogkleur, het is daarom belangrijk om te blijven experimenteren. Probeer andere kleuren dan normaal, er zitten tenslotte geen regels aan het aanbrengen van make-up. De juiste oogschaduw hangt natuurlijk ook af van je haar- en huidskleur. Gebruik ook altijd een oogschaduw primer voor het aanbrengen van je oogschaduw, hierdoor blijft het langer zitten. 

Wil je meer weten over oogschaduw? Lees dan onze andere blogs: oogschaduw looks, oogschaduw blauwe ogen, oogschaduw aanbrengen, oogschaduw groene ogen, oogschaduw bruine ogen

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »