Oogschaduw blauwe ogen

door Blisso
18 Mei 2020

Heb jij prachtige, blauwe ogen? Deze kan je nog meer op laten vallen en mooier uit laten komen door de juiste kleuren op je oogleden te gebruiken. Naast oogschaduw zijn er ook andere make-up producten die jouw blauwe ogen extra kunnen benadrukken, zoals mascara, eyeliner of oogpotlood.

Bruine oogschaduw
Als je blauwe ogen hebt kun je het beste gaan voor de kleuren: nude, lichtbruin en reebruin. Als je een oogschaduw gebruikt met oranje ondertoon erin zullen je blauwe ogen nog feller en blauwer lijken. Ook brons en lichtere bruine tinten zijn geschikt voor jouw oogkleur. Je kunt bijvoorbeeld een mooie smokey eye maken met verschillende bruin tinten. Maar je kan er ook voor kiezen om wat bronzer op je ooglid aan te brengen. Maak de look af met een eyeliner en mascara en je bent klaar!

Blauwe oogschaduw
Naast bruine oogschaduw zijn ook lichtblauwe of marineblauwe tinten erg geschikt voor jou. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor een turquoise blauwe kleur! Teken bijvoorbeeld een lijntje met een turquoise oogpotlood op de waterlijn of ga voor een eyeliner langs de wimper rand voor extra blauwe ogen. Je kunt ook kiezen voor een blauwe mascara, dit is bijvoorbeeld leuk voor een feestje of festival. 

Oogschaduw aanbrengen
Natuurlijk zitten er geen regels vast aan het aanbrengen van oogschaduw en kan je lekker dragen wat je zelf mooi vind! Er zijn verschillende pekken op je ooglid waar je oogschaduw aan kan brengen, zo kan oogschaduw worden aangebracht in de arcadeboog, het bewegend ooglid, de buitenste V en dan heb je ook nog de bovenste en onderste wimperlijn. Daarnaast kan oogschaduw ook worden aangebracht op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek. Gebruik donkere kleuren in de arcadeboog en buitenste V en lichte kleuren op je bewegend ooglid en in de binnenste ooghoek. Zo creëer je wat meer diepte in je oog.

Wil je meer weten over oogschaduw? Lees dan onze andere blogs: oogschaduw looks, oogschaduw groene ogen, deze oogschaduw past bij jouw oogkleur, oogschaduw aanbrengen, oogschaduw bruine ogen

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »