Hoe lang blijven nepnagels zitten?

door Blisso
2 December 2021

Weet je niet of acrylangels en gel nagellak iets voor jou is? Of heb je niet genoeg tijd gehad om acryl nagels te laten zetten? Dan zijn nepnagels perfect voor jou! Nepnagels zien er namelijk ontzettend chique uit en ze zijn er makkelijk af te halen als je het zat bent.

Hoe lang je nepnagels blijven zitten is ontzettend verschillend per soort, je hebt namelijk nepnagels die al een lijm laag hebben. Maar je hebt ook de soort waar je aparte lijm erbij krijgt. De tweede soort moet je dan ook echt verwijderen met nagellijmoplosser of aceton. Het belangrijkste is de voorbereiding, als je je nagels niet goed voorbereid blijven de nagels wat minder lang zitten. Als je het laat doen door een professionele salon blijft het nog veel langer zitten, maar soms heb je daar geen tijd of geld voor en wil je snel mooie nagels hebben. Wanneer je zelf nepnagels aanbrengt kunnen ze tot wel 2 weken blijven zitten. Er zijn alleen wel een paar punten die er invloed op hebben.

De lengte van de nepnagels en jouw nagels
Kortere nepnagels blijven veel langer zitten omdat je minder kans hebt om ze ergens tegenaan te stoten, en je gebruikt ze minder snel om bijvoorbeeld iets open te maken. Daarnaast blijven de nagels beter plakken des te meer oppervlakte er is om ze aan vast te maken.

Voorafgaand werk
Je wilt niet dat je nagels onder de nepnagels uitkomen, dus is het handig om eerst alles even te meten en te kijken of het wel goed past. Je kunt de nepnagels het beste aanbrengen op schone droge nagels. Voor het beste resultaat kun je ook nog je nagels met een buffer wat textuur geven, doe dit niet met een veil want dan kun je je nagels beschadigen. De nagellijm kan zich zo beter hechten, het harde bovenste laagje van onze nagels wat ook wel nagelplaat wordt genoemd is meestal glad en houdt dus kunstnagels beter vast als het een textuur heeft.

Tussentijdse problemen
Er zijn veel dingen die kunnen gebeuren waardoor je nepnagels eraf vallen of beschadigd raken, dus is het belangrijk dat je voorzichtig bent. Het zoveel mogelijk drooghouden van je handen is ontzettend belangrijk, douchen kan natuurlijk gewoon en je handen wassen ook, maar als je bijvoorbeeld de afwas gaat doen is het handiger om handschoenen aan te doen. Daarnaast zijn rustige en doorgedachte bewegingen ontzettend belangrijk. Het is ook belangrijk om je nagelriemen goed verzorgd te houden door bijvoorbeeld regelmatig cuticle oil aan te brengen.

Het verwijderen van de nepnagel
Met nagellijm kun je het beste je vingers in een badje warm water of aceton weken, op het gegeven moment laat de lijm los en kun je de nepnagels er zo afhalen. Als je aceton gebruikt is het wel belangrijk om te weten dat aceton je huid kan uitdrogen dus vergeet niet om je handen goed te hydrateren en in te smeren met handcrème en/of nagelriemolie.

Wil je meer weten over nepnagels? Lees dan onze andere blogs: Nepnagels zetten, Hoe krijg je nepnagels eraf? mooie nepnagels, ken jij deze 5 kunstnagel tips al? Draag jij wel eens kunstnagels?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »