Zonnebrand die het bruin worden versneld

door Blisso
17 Juli 2023

Uren in de zon liggen om vervolgens maar een klein beetje verkleurd te zijn... De zomerse bruine tint is iets waar we elke zomer naar streven. Maar gelukkig zijn er producten waarmee je dit bruiningsproces versneld!

 In Nederland kan het best lastig zijn om snel bruin te worden. In vergelijking met landen zoals Spanje, Turkije, Curaçao en nog vele andere landen hebben we maar erg weinig zon. Wanneer de zon dan wel schijnt liggen we zo snel mogelijk in de zon om toch een tintje bruiner te worden. Door een zonnebrand met bronzer of een zonnen olie te gebruiken wordt het bruiningsproces versneld en zal je makkelijker aan het gewenste bruine kleurtje komen!

Zonneolie
Pas wel altijd goed op wanneer je je insmeert met zonneolie. Dit kan namelijk erg snel gaan en voor je het weet ben je alweer verbrand. De ene huid verbrand kan meer zon hebben dan de ander en zal minder snel verbranden. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook een hele boel zonnebrandolies met SPF. Zo zal je huid verkleuren maar niet verbranden, ideaal dus! Wanneer je goed tegen de zon kan en niet snel verbrand kan je ervoor kiezen om een zonneolie te kiezen zonder factor, op deze manier verkleurt je huid het snelst. Maar let wel extra goed op, want dit betekent ook dat je zou kunnen verbranden. Ga voor een zonneolie met een wat hogere factor als je wat snel verbrand maar toch graag bruiner wilt worden. De factor zorgt ervoor dat je niet verbrand en de olie dat je een bruin kleurtje krijgt!

Zonnebrand met bronzer
Deze bruiningsversnellers zorgen ervoor dat het bruiningsproces al na 3 à 4 minuten begint. Bij een normale zonnebrand is dit pas na 30 minuten. De bronzers worden door de zon geactiveerd en kleuren erg mooi op. De zonnebrand doet zijn werk en beschermd de huid tegen de zon in verschillende factors.

Wil je meer weten over zonbescherming? Lees dan onze andere blogs: Beste Zonnebrand, Goede Zonnebrand en Beste Zonnebrandcrème.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »