Goede Zonnebrand

door Blisso
1 Februari 2021

We smeren ons altijd in met een zonnebrand wanneer we gaan genieten van de zon. Want een goede zonnebrand beschermt tegen de schadelijke stralen van de zon. Maar wat zit er nou eigenlijk in een goede zonnebrand?

Een goede zonnebrand bevat UV-filters. Dit is het hoofdbestanddeel van een zonnebrandmiddel en zorgt voor de bescherming tegen UVA- en UVB-straling. Dit kunnen chemische en minerale filters zijn. Minerale filters leggen een soort laagje op de huid en weerkaatsen het licht terug. Een zonnebrand met chemische filters trekken echt de huid in en houden hier de UV stralen tegen. Beide filters doen goed hun werk, maar het kan zijn dat je als persoon gevoelig bent voor een van de filters. Dat kan leiden tot een allergische reactie of een irritatie.

Ook bevatten bijna alle zonnebrandproducten parfum of een geurstof. Dit zorgt voor de lekkere geur van de zonnebrand en roept bij vele direct het zomergevoel op. Ook kan het zijn dat het een allergische reactie oproept, gelukkig zijn er een heleboel zonnebrandcrèmes zonder parfum zodat ook mensen die allergisch zijn voor bepaalde geurstoffen zich kunnen beschermen tegen de zon.

Goede zonnebrand voor kinderen
De huid van kinderen en baby’s is veel dunner en kwetsbaarder dan een volwassenhuid. Deze huidjes kunnen wat minder hebben. Gebruik daarom een zonnebrand die speciaal ontwikkeld is voor kinderen en baby’s. Deze crèmes bevatten geen parfum omdat dit schadelijk kan zijn voor de gevoelige huid. Een goede zonnebrandcrème voor kinderen bevat minerale filters zoals titaniumdioxide en zinkoxide.

Bij Blisso bieden we een groot aanbod van zonnebrandcrèmes. Zo zit er voor ieder huidtype wel een geschikte crème bij en word je optimaal beschermt tegen de zon. Ook verkopen we zonnebrand van grote merken die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van zonnebrandcrèmes zoals, Malibu, Lancaster, Garnier en nog meer! Neem snel een kijkje en ga opzoek naar de beste zonnebrandcrème. En ook voor kinderen en baby’s verkopen we verschillende crèmes zodat ook de kleintjes goed beschermd zijn!

Wil je meer weten over zonbescherming? Lees dan onze andere blogs: Zonnebrand die het bruin worden versneld, Beste Zonnebrand en Beste Zonnebrandcrème.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »