Wimperkruller gebruiken

door Blisso
24 Juni 2021

Een wimperkruller gebruik je om je wimpers te krullen. Zo worden je wimpers gelift en creëer je meer volume. Maar hoe gebruik je zo’n kruller dan op de juiste manier?

Wat is een wimperkruller?
Een wimperkruller oftewel wimperkrultang gebruik je bij het op maken van je ogen. Het zorgt ervoor dat er een krul ontstaan in de wimper en dat deze gelift wordt. Zo creëer je meer volume in de wimper en lijken je wimpers langer. Gebruik na het krullen van de wimpers een mascara en je zult zien dat er meer volume ontstaat en je een veel mooier effect krijgt dan wanneer je geen wimperkruller gebruikt.

Hoe gebruik je een wimperkruller
Het is essentieel dat je een wimperkruller op de juiste manier gebruikt. Doe je dit namelijk niet kan dit ervoor zorgen dat je wimpers afbreken of je zelfs wimpers verliest. Een wimperkruller gebruik je op schone wimpers, vóórdat je mascara aanbrengt. Zorg er dus allereerst voor dat je wimpers schoon zijn en er geen mascara resten maar in de wimpers zitten. Vervolgens zet je de wimperkruller tegen de aanzet van je wimpers aan, zorg ervoor dat je de oogleden niet aanraakt. Knijp zachtjes ongeveer 5 seconden de wimperkruller dicht. Wanneer je dit te hard doet zullen de wimpers beschadigd raken en zouden zelfs kunnen afbreken. Je kan het midden en de puntjes van je wimper krullen op dezelfde manier voor nog meer volume en krul! Na het krullen van de wimpers zul je gelijk zien dat je wimpers meer omhoog staan. Gebruik een mascara om nog meer volume aan te brengen en een mooi effect te creëren.

Ook is het belangrijk dat je regelmatig de wimperkrultang schoonmaakt. Er blijven namelijk vaak resten van mascara of dode huidcellen aan de kruller zitten. Het schoonmaken heb je zo gedaan met wat alcohol. Vervang ook regelmatig het kussentje wat aan de kruller zit.

Wil je meer weten over wimpers krullen? Lees dan onze andere blogs: Beste Wimperkruller, Hoe gebruik je wimperkruller? en Wimpers krullen met wimperkruller.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »