Wat is mijn huidtype?

door Blisso
4 Maart 2020

Wil je weten wat jouw huidtype is? Dit is belangrijk om te weten zodat je je huid de juiste verzorging kunt geven. Elke huid heeft behoefte aan een andere gezichtsreiniging-en verzorging.

Droge huid
Hoe herken je een droge huid? Je huid voelt droog en trekkerig aan. Vooral na het douchen of je gezicht wassen met te heet water kun je dit extra voelen. Je huid is gevoelig en wordt snel geïrriteerd en rood en je hebt kleine en fijne poriën.

Je verzorgd een droge huid door elke ochtend je gezicht te schoon te maken met een rijke, volle reiniger. Een droge huid kan wel wat vocht gebruiken, een hydraterend serum herstelt de vochtbalans. Voor je gaat slapen kun je het beste een voedende nachtcrème aanbrengen. Vergeet niet een oogcrème aan te brengen! Smeer je gezicht ‘s ochtends ook in met een voedende dagcrème. Gebruik 1 keer per week een voedend en hydraterend masker.

Wat make-up betreft kun je natuurlijk het beste kiezen voor een foundation voor de droge huid. Deze bevatten wat meer olie dan een matterende foundation. Bij een matterende foundation komen schilfertjes en plekjes sneller naar voren. Breng voor je foundation eventueel wel een matterende primer aan, zodat je niet te veel gaat glimmen. Kies voor crème producten in plaats van poeder producten. Je hoeft geen poeder meer aan te brengen omdat je een matterende primer hebt aangebracht. Wil je dit wel? Dan kan dat natuurlijk ook! Er zijn geen regels in de wereld van make-up. Een andere optie is een hydraterende setting spray over je make-up aan te brengen. Zo blijft het gegarandeerd op zijn plek!



Vette huid
Een vette huid heeft grovere poriën dan een droge huid. Je krijgt snel onzuiverheden, dit komt doordat je poriën verstopt raken. Je huid is wat dikker en minder gevoelig. Een kenmerk van een vette huid is ook dat je minder snel last krijgt van rimpels.

Reinig je huid met een reiniger. Een gelreiniger werkt goed voor een vette huid. Gebruik naar wens een serum voor de vette huid. Zo zijn er als dag-en nachtcrème ook speciale crèmes voor de vette huid. Deze crèmes werken matterend zodat je minder glimt. Breng ook ’s nachts een oog crème aan en eenmaal per week een maskertje.

Er zijn een hoop producten met een matterende afwerking. Dit is ideaal voor een vettere huid. Breng een matterende primer aan na dat je je dagcrème hebt aangebracht. Je kunt kiezen voor een foundation in poedervorm of een matterende foundation. Hierdoor zal je huid minder glimmen en dus minder vet eruit zien! Kies voor bronzer, highlighter en andere producten zoals oogschaduw voor een poedervorm. Dit werk in alle tijden matterend. Sluit af met een setting spray zodat je make-up op zijn plek blijft zitten.

Gemengde huid
Een gemengde huid is te herkennen aan een combinatie van de bovenstaande huidtypes. Zo kun je drogere wangen hebben maar wel een vette T-zone. Dit is wat lastiger te verzorgen omdat een droge huid iets anders nodig heeft dan een vette huid. Gelukkig zijn er toch een hoop producten speciaal ontwikkelt voor een gecombineerde huid.

Reinig je huid elke ochtend en avond met een foam, lotion, melk, gel of micelair water om make-up en vuil eraf te halen. Breng 1 of 2 keer per dag een serum voor een gemengde huid aan en ongeveer 1 keer per week een masker. Uiteraard mogen een voedende dag-en nachtcrème en oogcrème niet ontbreken.

Voor een gemengde huid kun je neutrale producten gebruiken, niet met te veel olie en ook niet te matterend. Breng alleen een matterende primer aan op je T-zone, op de droge plekken van je gezicht is dat niet nodig. Breng wat concealer aan op de plekjes die je wilt camoufleren. Kijk wat jij het fijnste vind om te gebruiken voor het contouren. Zijn je wangen wat droger? Kies dan voor een vloeibare bronzer. Afsluiten met een setting spray is altijd een goed idee, dus vergeet dat niet!

Gevoelige huid
Je merkt het aan je huid wanneer het weer kouder of warmer weer wordt. Je huid is onzuiver, je hebt vlekjes en roodheden. De huid van sommige mensen met een gevoelige huid kan erg droog zijn.

Het is belangrijk dat je geen agressieve producten gebruikt. Kies dus voor de reiniging voor een zachte melk. Vergeet niet om elke ochtend en avond een voedende crème aan te brengen en breng regelmatig een masker aan om je huid te hydrateren en kalmeren.

Kijk goed naar de ingrediënten van make-up wanneer je een gevoelige huid hebt. Je huid reageert slecht op agressieve producten dus wees lief voor je gezicht! Natuurlijke voedende producten werken het beste voor jou huid.

Wil je meer weten over dagcrème? Lees dan onze andere blogs: Beste dagcrème, Beste gezichtscrème en Goede gezichtscrème.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »