Nagellak verwijderen

door Blisso
9 Juli 2020

Bij Blisso verkopen we enorm veel verschillende nagellak kleurtjes. We zijn vaak snel uitgekeken op een nagelkleurtje en willen dan zo snel mogelijk weer een nieuw kleurtje. Herkenbaar? In dit artikel vertellen wij jou hoe je het beste je nagellak kan verwijderen.

Als we nagellak verwijderen van onze nagels houdt dat in dat de nagellak oplost in biologische oplosmiddelen en vervolgens wordt verwijderd van de nagels. Je maakt de nagellak weer vloeibaar en wrijft het van de nagels af met het wattenschijfjes. Om nagellak te verwijderen gebruiken we een nagellakremover en een paar wattenschijfjes.

Nagellak verwijderen
Gebruik een goede nagellak remover, het liefste eentje zonder aceton. Pak een paar watjes en maak het watje nat met de nagellak remover. Schuif het watje vanaf de nagelriem van links naar rechts richting het uiteinde van je nagel. Let wel op dat je niet over je nagelriemen zijn, nagellakremover kan namelijk erg schadelijk zijn voor de nagelriemen.

Aceton in nagellakremover
Vaak zit er in nagellak remover aceton. Aceton is een zeer krachtig biologisch oplosmiddel. Het zorgt ervoor dat de nagellak wordt opgelost en zo verwijderd wordt van de nagel. Een nagellak remover met aceton zal de nagellak makkelijker verwijderen dan een remover zonder aceton. Maar ondanks aceton de nagellak goed verwijderd is aceton niet goed voor de huid. Gebruik dan ook een nagellakremover zonder aceton. Aceton kan de huid namelijk erg uitdrogen. Dit zie je wel eens doordat de huid rondom je vinger wit wordt, dit betekend dan dat de huid erg is uitgedroogd. Heb je hier last van? Gebruik dan een hand- en/of nagelcrème om de huid te verzorgen. 

Rode nagellak verwijderen
Rode nagellak is een van de meest populaire kleuren voor het lakken van onze nagels. Het is een opvallend maar stoer en vrouwelijk kleurtje. Helaas is het verwijderen van rode nagellak niet zo makkelijk. Er blijven vaak rode randjes, vlekken of roze nagels achter op de handen. Maar hoe verwijder je dit nou op de juiste manier? Maak een wattenschijfje nat met nagellakremover en leg het watje op de nagel. Laat het watje ongeveer 20 seconden intrekken, na 20 seconden haal je het watje van de nagel af door het watje in één beweging van de onderkant van je nagel naar je vingertop te halen. Nu is het grootste gedeelte van de nagellak eraf, haal eventueel de restjes eraf door een wattenstaafje te gebruiken.

Tip: Nog steeds een rood/roze gloed over je nagels of vingers? Gebruik een schone tandenborstel met tandpasta om de gloed weg te halen.

Wil je meer weten over nagellak verwijderen? Lees onze andere blogs: Gel Nagellak VerwijderenNagellak Verwijderen Zonder Remover, Hoe Verwijder Je Gelnagellak?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »