Gel nagellak verwijderen

door Blisso
4 Mei 2020

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van gel nagellak. Simpelweg omdat dit veel beter en langer op de nagels blijft zitten. Even geen zin of tijd om naar de nagelstyliste te gaan om je gelnagellak te laten verwijderen? Met de volgende tips kun je dit voortaan op zelf doen!

Het vervelendste is wanneer je een enorme uitgroei hebt maar je nagelstyliste het te druk heeft en binnenkort geen tijd heeft om je gel lak te verwijderen. Of wil je geld besparen en het zelf doen? Daar zijn gelukkig de juiste oplossing(en) voor!

Gebruik nagellakremover (met aceton) en aluminiumfolie
Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een nagelvijl, nagellakremover met aceton (of pure aceton), wattenschijfjes en stukjes aluminiumfolie. Het eerste wat je doet is de nagels vijlen zodat de glans van de gellak eraf gaat. Doe dit niet zoals je gewent bent de nagels te vijlen maar gebruik de vijl bovenop de nagelplaat. Pas wel op dat je niet je eigen nagel beschadigd! Maak daarna een wattenschijfje doorweekt met nagellak remover, leg dit watje over de nagel heen en wikkel hem in met een stukje aluminiumfolie. Laat de folie ongeveer 15 minuten tot 30 minuten om je vingers zitten. De nagellak wordt weer zacht en wanneer je de wattenschijfjes eraf haalt kan je de gel nagellak zo van je nagels aftrekken.

Gellak verwijderen zonder aceton
Geen aceton in huis? Geen probleem, er is nog een andere manier waarmee je de gellak kan verwijderen. Doe wat warm water in en voeg wat afwasmiddel en een theelepel zout toe. Laat vervolgens je nagels tot ongeveer 20 minuten dompelen in het hete water. Hierdoor zal de gelnagellak loslaten en kan je deze er erg gemakkelijk afhalen door de gel lak eraf te trekken. Zorg er wel voor dat je hierna de nagels erg goed verzorgt met bijvoorbeeld een nagelserum of handcrème.

Wil je meer weten over nagellak verwijderen? Lees onze andere blogs: Nagellak VerwijderenNagellak Verwijderen Zonder Remover, Hoe Verwijder Je Gelnagellak?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »