Hoe verwijder je gel nagellak?

door Blisso
8 Oktober 2020

Heb je je nagels laten doen met gellak en ben je een beetje uitgekeken op het kleurtje of heb je geen tijd om de gelnagellak eraf te laten halen bij de nagelstyliste? Dan heb ik goed nieuws, gellak verwijderen kan je namelijk ook zelf thuis doen!

Wat is gel nagellak?
Gellak is een combinatie van stoffen die onder een LED- of UV-lamp moeten uitharden. Deze stralen zorgen ervoor dat de lak veel langer op de nagels blijft zitten dan gewone nagellak. Gewone nagellak kan namelijk nogal snel van de nagel afvallen. Daarom wordt er steeds vaker gellak gebruikt. Maar deze blijft vaak zo goed zitten dat hij er niet erg gemakkelijk af is te halen wanneer je dat wel zou willen.

Gelnagellak verwijderen
Naar een salon te gaan om je gelnagellak te verwijderen is natuurlijk het gemakkelijkst, de nagelstyliste weet precies wat ze doet en heeft de juiste spullen ervoor. Heb je daar nou even geen tijd of zin in? Dan kan je met de volgende stappen ook zelf je gellak verwijderen:

Stap 1: Vijl de bovenste laag van de gellak. Gebruik de vijl bovenop je nagelplaat. Vijl de gel zo open mogelijk totdat je bijna op je echt nagel zit, let er wel op dat je niet je echte nagel beschadigd.

Stap 2: Pak een paar wattenschijfjes en maak ze flink nat met aceton (aceton zit vaak in gewone nagellakremover), wikkel de watjes vervolgens om je nagels heen. Je kan eventueel het watje inwikkelen met aluminiumfolie zodat het beter blijft zitten. Laat dit vervolgens voor 15 minuten zitten. De nagels ‘weken’ nu in de aceton zodat de gelnagellak zacht wordt, als de nagel droog is wordt de gelnagellak namelijk weer droog.

Stap 3: Nu de gel nagellak zacht is kan je deze eraf schrappen met een schrappertje. Schraap de gellak van boven je nagelriem tot de nageltop eraf. Dit moet nu erg makkelijk kunnen. Doe dit vinger voor vinger, en klaar!

Wil je meer weten over nagellak verwijderen? Lees onze andere blogs: Gel Nagellak Verwijderen, Nagellak VerwijderenNagellak Verwijderen Zonder Remover.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »