Nagellak verwijderen zonder remover

door Blisso
13 Augustus 2020

Klinkt voor sommige misschien een beetje raar. Nagellak verwijderen zonder remover, hoe dan? Het kan! Zo kan je ook wanneer je even geen nagellak remover in de buurt hebt je nagellak van je nagels verwijderen.

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, er zijn stukjes nagellak afgebrokkeld en je nagels zien er erg onverzorgd uit. Het liefst willen we dan zo snel mogelijk de nagellak er volledig af halen. Maar je hebt geen nagellak remover in de buurt of de remover is op, wat nu? Met de volgende tips kan je ook zonder nagellak remover de nagellak verwijderen, superhandig dus!

Wat is nagellakremover?
Wanneer je je nagellak verwijdert zorg je er eigenlijk voor dat de nagellak weer vloeibaar wordt zodat je deze er gemakkelijk af kan halen met een wattenschijfje. Nagellakremover bevat een oplosmiddel die de nagellak weer zacht maakt. Maar er zijn ook andere oplosmiddelen waarmee je de nagellak kan verwijderen. Het beste en makkelijkste is om een nagellak remover te gebruiken maar wanneer je er geen in de buurt hebt, zijn er prima alternatieven!

Gebruik alcohol als remover
Gebruik alcohol en producten op basis van alcohol, hoe meer alcohol een product bevat hoe beter het zal werken. In parfum, haarspray, desinfectiemiddel voor de handen, deodorant en ontsmettingsalcohol bevatten een hoog percentage alcohol en zouden je nagellak eraf kunnen halen. Gebruik deze producten hetzelfde als hoe je een nagellakremover gebruikt. Doe wat alcohol op het wattenschijfje en laat deze even op de nagel zodat de alcohol kan intrekken. Vervolgens wrijf je het watje in één beweging van de nagel af. Het zou kunnen dat in een keer niet meteen heel de nagellak verwijderd is, doe dan hetzelfde maar dan meerdere keren.

Gebruik nagellak als remover
Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt wel. Lak je nagels nog een keer, doe dit wel met je minst favoriete kleurtje, zorg dat er een dikke laag nagellak opzit. En haal de laag er na ongeveer 20 seconden weer af met een droog watje, op deze manier verwijder je ook de resten van je vorige nagellak. De nagellak wordt dan namelijk weer vloeibaar doordat er een nieuwe laag op zit en zo kan je deze er makkelijk afhalen.

Gebruik water als remover
Dit is misschien nog wel het makkelijkste. Doe heet water in een bakje en dompel je nagels hier ongeveer 5 minuten in. Je zult zien dat de nagellak zacht wordt en je het er makkelijk af kan ‘trekken’ of eventueel krabben.

Wil je meer weten over nagellak verwijderen? Lees onze andere blogs: Gel Nagellak Verwijderen, Nagellak Verwijderen, Hoe Verwijder Je Gelnagellak?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »