Beste lippenbalsem

door Blisso
23 Juni 2020

Wil je je lippen verzorgen? Gebruik dan een lippenbalsem! Welke lippenbalsem is nu eigenlijk echt het beste? En wat doet een lippenbalsem precies? Wij vertellen je meer!

Doordat de huid van de lippen dunner is dan de rest van ons lichaam worden ze snel droog. Bovendien hebben de lippen ook geen zweetklieren, waardoor ze de natuurlijke laag van zweet en huidoliën missen. Een lippenbalsem zorgt voor een vettig, beschermend laagje op de lippen, zodat ze niet droog worden. Je kunt lippenbalsem het hele jaar door dragen. Bovendien zijn de meeste lippenbalsems lekker compact, zodat je ze overal mee naar toe kunt nemen om de lippen bij te stiften.

De formule
Een lippenbalsem bevat vaak verzorgende ingrediënten die de huid hydrateren, zoals bijvoorbeeld: Aloë Vera en Shea boter. Ook laten de meeste lip balms een mooi kleurtje achter op de lippen, deze kleur is vaak subtiel en niet zo opvallend als bij bijvoorbeeld een lipstick. Ook zorgt lippenbalsem voor een mooi, natuurlijk glansje op de lippen. Als je niet zo houdt van een kleurtje op je lippen kun je natuurlijk ook kiezen voor een van de vele transparante lippenbalsems. In sommige lippenbalsems zit SPF (zonnefactor), zodat je lippen ook goed beschermt zijn tegen de straling van de zon. De zon speelt namelijk ook een grote rol bij uitgedroogde lippen, smeer daarom ook in de zomer een lippenbalsem op je lippen met SPF erin. Ook wanneer de lippen verbrand zijn kan een lipbalm zorgen voor verzachting en een snellere genezing.

Blijf gehydrateerd!
Een van de beste tips die wij je kunnen geven is: drink genoeg water! Droge lippen zijn namelijk vaak een teken van te weinig vocht in je lichaam, als je genoeg drinkt zullen je lippen dus ook minder snel droog worden! Bovendien is water ook goed voor de rest van je lichaam.

Wil je meer weten over lippenbalsem? Lees dan onze andere blogs: 5 Gouden tips bij het verzorgen van je lippenGoede lippenbalsem en Tips op het gebied van lipverzorging.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »