5 Gouden tips bij het verzorgen van je lippen

door Blisso
24 Maart 2021

Bij het reinigen en verzorgen van je gezicht hoort ook het verzorgen van je lippen. Met deze tips zullen je lippen er verzorgd en fris uitzien.

Tip 1. Scrub je lippen voor het aanbrengen van lipstick.
Een lipstick laat droge velletjes op je lippen vaak beter opvallen, om deze te verwijderen kan je je lippen scrubben. De lipstick zal er dan beter en mooier uitzien. Gebruik hiervoor een speciale lipscrub, deze is mild en bevat kleine korreltjes, zodat je lippen niet worden beschadigd.

Tip 2. Doe voordat je gaat slapen een lippenbalsem op.
Je huid en je lippen herstellen zich ’s nachts. Door dit proces te stimuleren kan je een lippenbalsem op je lippen smeren. Vooral in de winter kunnen je lippen erg droog aanvoelen en een lipbalm helpt om de vochtbalans op peil te brengen. Je lippen zullen de volgende dag super zacht aanvoelen.

Tip 3. Gebruik een lippenbalsem met SPF voor optimale bescherming.
Ook je lippen kunnen verbranden, bescherm ze daarom met een lippenbalsem met SPF erin. Doe dit niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Zonbescherming is namelijk erg belangrijk, want het kan de kans op huidkanker en huidveroudering sterk verminderen. Bovendien zullen je lippen gaan vervellen als ze erg verbranden, wat natuurlijk niet erg prettig is.

Tip 4. Breng ook lippenbalsem buiten je lip lijn aan.
Vaak is het de grens van je lippen met je gewone huid die het meest beschadigd en geïrriteerd is. Smeer daarom ook je liplijn goed in met lipbalm. Een lippenbalsem voelt niet alleen verzachtend aan, het geneest je lippen ook.

Tip 5. Smeer je lippen in met een schijfje komkommer.
Dit zorgt ervoor dat je lippen gehydrateerd worden en het geeft ze een vitamine C boost. Laat dit 15 minuten zitten en spoel het daarna af met lauw water. Je zult merken dat het ook heel fris aanvoelt op de lippen. Voor een ultiem relax moment kun je ook gelijk een maskertje aanbrengen op je huid.

Wil je meer weten over lippenbalsem? Lees dan onze andere blogs: Goede lippenbalsem, Beste lippenbalsem en Tips op het gebied van lipverzorging.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »