Welke kleur blush?

door Blisso
2 September 2020

Kies jij voor een roze blush? Of voor een rood getinte blush? Je hebt een heleboel verschillende blush tinten om jouw gezicht wat meer kleur te geven. Maar welke kleur blush past nou het beste bij jouw gezicht? En wat vind jij het mooist?

Rouge
Blush, ook wel bekend als rouge zorgt ervoor dat je jukbeenderen wat extra opvallen. Hiernaast geeft het ook kleur en vorm aan je gezicht. Maar dan moet je natuurlijk wel de juiste blush hebben die bij jouw huid match. Je hebt verschillende soorten blushes; je hebt natuurlijk de poeder blush. Maar ook de vloeibare ‘Cream Blush’. Het verschilt natuurlijk per persoon wat je fijner en mooier vind om te gebruiken. De poeder blush is wat subtieler dan de crème blush, de crème blush valt wat meer op. Een voordeel aan de crème blush is dat deze vaak beter blijft zitten dan de poeder blush.

Ondertoon
Allereerst bepaal je jouw ondertoon. Doordat je huid een bepaalde ondertoon heeft staan sommige kleuren je beter dan de andere. Heb je een koele ondertoon, dan staan kleuren zoals roze of rood jou beter. Heb je een warme ondertoon? Dan kan je beter voor kleuren zoals geel of olijfkleurig gaan.

Soorten huidskleuren
Nu we de ondertoon weten, gaan we kijken naar de huidskleur. Heb je een erg lichte huid? Dan passen de lichtroze blushes zoals babypink, licht koraal en perzik het beste bij je huid en zorgen deze kleuren ervoor dat jouw huid goed wordt geaccentueerd. Mensen met een medium huid staan bijna alle blush kleuren goed, vooral de kleuren koraal en perzik komen mooi uit op deze huid. Wanneer je een donkere huid hebt kan je het beste gaan voor fuchsia, warm bruin en oranje. Houd ook rekening met je ondertoon en kijk zo welke kleur het beste bij jou past.

Blush aanbrengen
Blush kan je beter in laagjes aanbrengen. Dit omdat het lastig is om blush van je gezicht te halen zonder de rest van je make-up te verpesten. Hier heb je natuurlijk wel een goede blush brush voor nodig. Deze kan je vinden in ons assortiment. Breng de blush aan op de ‘appeltjes’ van je wangen. Het mooiste effect krijg je als je de blush op de huid stipt, met bijvoorbeeld een stippling kwast. Zorg ervoor dat de blush mooi vervaagd zodat je een natuurlijk effect krijgt.

Wil je meer weten over Blush? Lees dan onze andere blogs: Hoe breng je blush aan? Blush aanbrengen en Wat is blush?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »