Wat is blush?

door Blisso
16 Juli 2020

Blush, of ook wel eens rouge genoemd, is onmisbaar in vele make-up tasjes. Vele weten dat blush een rode/rozige poeder is dat je op je gezicht smeert zodat er wat meer kleur in het gezicht komt. Maar waar komt het nou eigenlijk vandaan? En wat kun je er mee allemaal mee doen?

Blush
Wat is nou precies blush? Blush is een gekleurde poeder of crème. Meestal roze, rood of oranje. Blush bestaat uit talkpoeder dat met een kleurstof is vermengd. Je hebt verschillende kleurtjes blush en deze worden vaak verkocht in blush palettes. Blush zorgt inderdaad voor een blosje op de wangen, maar ook voor de vorm van je gezicht. Zo zie je er met een beetje blush al gelijk een stuk gezonder en frisser uit. Wel moet je voor de juiste kleur blush gaan, want dit verschilt per huidtype.

Geschiedenis van blush
En wij zijn niet de enige die van een blosje op de wangen houden. Vroeger werd er namelijk ook al veel gebruik van gemaakt. Dit werd vroeger in vele culturen gebruikt. En dan op de meeste originele manieren, ze maakten blush van bramen, rode bieten, aardbeien of garnalen saffloer blaadjes. Tja, als het maar rood was. Dit smeerde ze trouwens ook op hun lippen, als lippenstift.

Verschillende blush
Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten blushes. Zoals ik al zei heb je een ‘Blush Powder’ en een ‘Cream Blush’. Het heeft eigenlijk hetzelfde effect, alleen breng je poedervariant aan met een blush brush en de cream blush kan je beter aanbrengen met de vinger of met een sponsje. Óf je gebruikt de Blush Stick, dit is de crème blush op een stick. Dit maakt het nóg gemakkelijk om de blush aan te brengen omdat je zo precies ziet waar je de blush neerzet.

Wil je meer weten over Blush? Lees dan onze andere blogs: Welke kleur blush? Hoe breng je blush aan? Blush aanbrengen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »