Hoe breng je blush aan?

door Blisso
4 Maart 2020

Blush ofwel rouge aanbrengen lijkt makkelijk, maar er zitten toch een paar regels aan vast. Natuurlijk mag je blush aanbrengen hoe jij dat wil.  Maar wil je zeker weten dat je make-up on fleek zit, kan je deze tips gebruiken! Veel vrouwen vinden blush een lastig make-up product, het kan er vaak uitzien alsof je veel make-up draagt. Maar als je blush op de juiste manier aanbrengt kan het heel mooi zijn, het kan je gezicht meer kleur en vorm geven. 

Waar moet je blush aanbrengen?
Allereerst is het belangrijk om erachter te komen waar je jukbeenderen zitten, iedereen heeft een ander gezicht. Dat betekent dat de blush bij iedereen op een andere plek moet komen. Als je een rond of ovaal gezicht hebt, kan je de blush het beste aanbrengen op de appeltjes van je wangen. Heb je een hartvormig, vierkant of langwerpig gezicht? Dan geeft blush het mooiste effect als je hem doortrekt richting je oren, tot op je jukbeenderen. 

Kleur
Welke kleur het mooist staat ligt aan welke huidskleur je hebt. Heb je een hele lichte huid, dan kun je beter een (licht) roze, (licht) brons of abrikooskleurige blush gebruiken. Bij vrouwen die een donkere huid hebben staan warme tinten het mooiste, zoals: goudbruin, koraal, paars, oranje of warm roze. De kleur kan je natuurlijk ook afstemmen op de rest van je make-up, zoals je lipstick en oogschaduw. Op deze manier zorg je dat je make-up één geheel wordt, kies bijvoorbeeld voor allemaal warme tonen of juist alleen koele tonen. 

Hoe breng ik blush aan?
Blushes zijn er in verschillende varianten, zo heb je cream blush en poeder blush. Een poeder blush is de meest bekende variant, deze breng je aan na het aanbrengen van poeder. Een cream blush breng je juist aan voor het aanbrengen van poeder, na je foundation. Een cream blush geeft namelijk het mooiste resultaat wanneer je het aanbrengt als je nog geen poeder op hebt, het gaat dan minder snel vlekken. Cream blush is zeer geschikt voor de rijpere huid of wanneer je voor een natuurlijke look gaat. Je kan ook beide gebruiken voor een intens resultaat! Cream blush kan je het beste aanbrengen met je vingers of met een kwast waarvan de haren dicht bij elkaar staan. Zorg wel dat je handen of de kwast waar je mee werkt goed schoon zijn, zo voorkom je irritaties op de huid. Cream blush kan je ook aanbrengen met een make-up sponsje, dit geeft een natuurlijker effect. Een poeder blush is het makkelijkst aan te brengen met een blush kwast, dit is een kwast waarbij de haren wat verder uit elkaar staan. Deze kwast zorgt voor een egaal en vlekkeloos resultaat, zorg dat je de blush goed blend, doe dit door middel van ronddraaiende bewegingen. Maak de look af met bronzer, een mooie highlighter en vergeet niet om een laagje fixing spray op te doen, zo blijft je make-up de hele dag zitten.

Wil je meer weten over Blush? Lees dan onze andere blogs: Welke kleur blush? Blush aanbrengen en Wat is blush?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »