Tips op het gebied van oogverzorging!

door Blisso
31 Augustus 2022

De huid onder je ogen is dun en kwetsbaar, daarom is het van belang dat je de huid onder je ogen goed verzorgd! Lees verder om erachter te komen hoe je dit het beste kunt doen.

Oogcrème
Een goede oogcrème kan het verschil maken! Maar het is ook belangrijk hoe je het aanbrengt. Een fout die veel gemaakt wordt, is dat oogcrème wordt aangebracht tot aan de wimperrand.  Oogcrème is bedoeld voor je op je oogkassen, dus het bot rondom je ogen. Wanneer je het wel aanbrengt tot aan de wimperrand, kan het gebeuren dat de crème in je ogen komt. Dit kan gaan irriteren en zwellen.

Massage
Breng de oogcrème op een masserende manier aan.  Hard wrijven wordt voor je gehele gezicht afgeraden maar vooral rond je ogen. Breng de crème dus zacht kloppend aan of masseer het licht in je huid. Gebruik altijd je ringvinger bij het aanbrengen, deze vinger is het zachtste voor je huid.

Tip: leg je oogcrème in de koelkast als je ’s morgens fris wilt wakker worden!

Verschillende soorten
Een dag oogcrème is geschikt voor wanneer je iets zoekt wat snel werkt. Deze crème zorgt ervoor dat je er wat frisser uitziet.  Deze crèmes voor overdag hebben vaak verschillende functies, denk aan anti-wallen, donkere kringen verminderen en SPF.

Wallen ontstaan door vocht wat je ’s nachts vasthoudt en ophoopt. Een handig trucje is om een koude lepel tegen je ogen aan te houden, maar in een anti-wallen oog crème zit vaak een metalen kop die koel aanvoelt. De ingrediënten bestaan meestal uit kamille of komkommer. Er zijn ook oog crèmes voor donkere kringen. Deze verminderen het vaak iets. Vind je dat je er nog steeds moe uit ziet? Kies dan voor een concealer boven op je oogcrème zodat je huid wel gehydrateerd blijft. Het is erg belangrijk om je huid tegen de zon te beschermen. Daarom bestaan er oog crèmes met SPF. Je kunt natuurlijk ook een zonnebrand gebruiken maar kijk wel uit of de zonnebrandcrème geschikt is voor je gezicht.

Overdag werkt een gel goed, zodat je make-up beter blijft zitten. Een nacht oogcrème is vaak wat zwaarder en dikker. Dit komt omdat het ’s nachts de tijd heeft om in je huid te trekken.

Wil je meer weten over oogcrème? Lees dan onze andere blogs: Beste oogcrème en Goede oogcrème.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »