Is lipgloss verleden tijd?

door Blisso
4 Maart 2020

Denk jij bij lipgloss aan de jaren 90 en aan je haren die aan je lippen vastplakken? Lipgloss is juist ontzettend hip! Je lippen lijken er vol en gezond door en voelen gehydrateerd aan. De verpakkingen worden ook steeds creatiever en mooier. Wil jij weten hoe je lipgloss kunt rocken? Lees dan verder!

Kleuren
Kies om te beginnen een lipgloss die past bij jouw huidtype. Bij een lichte huid staan abrikooskleurige nudes, roze tinten en rood mooi. Bij een medium huid kan je het beste kiezen voor een donkerroze of -rode lipgloss. Een olijfkleurige huid wordt blij van bruintinten of juist een bessenkleur, oranje en dieprood. Heb je een donkere huid? Kies dan voor koper, brons, paars of bordeauxrood. Natuurlijk mag je elke kleur dragen en zijn er geen regels gebonden aan het dragen van lipgloss.

Langhoudende lipgloss
Om de lipgloss beter te laten zitten, kan je beginnen met een lip primer. Het is natuurlijk niet fijn om de hele dag voor de spiegel te staan om je lippen bij te werken. De lip primer zorgt ook nog eens voor een langhoudend en egaal effect. Je lip bevat kleine rimpeltjes, deze worden steeds beter zichtbaar naarmate je ouder wordt. Om deze op te vullen kan je een lip primer aanbrengen, de lipgloss zal er egaler en mooier uitzien. Wanneer je verzekerd wilt zijn dat het product op je lippen echt goed blijft zitten, kun je beter voor een matte liquid lipstick gaan dan voor een lipgloss. Omdat lipgloss niet opdroogt verplaatst het makkelijker.

Lipliner
Bij sommige lipglosses is het mooi om een lipliner aan te brengen. Heb je een lipgloss zonder kleur? Breng dan een lipliner aan in de kleur van je eigen lippen. Ga niet voor donkerder, tenzij je dus wel voor die 90’s look wilt gaan.

Wil je meer weten over lipgloss? Lees dan onze andere blogs: 5 lipgloss tips! Beste Lipgloss.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »