Hoe maak je een beautyblender schoon?

door Blisso
30 Maart 2021

Waarschijnlijk gebruik jij je beautyblender dagelijks. Je beautyblender verzamelt zonder dat je het doorhebt veel bacteriën die de huid kunnen beschadigen. Het is daarom erg belangrijk om je beautyblender regelmatig goed schoon te maken.  

Superhandig zo’n beautyblender, het aanbrengen van je foundation is nog nooit zo makkelijk geweest. Wel zit er een nadeel aan, de spons wordt namelijk erg snel vies. Op zich ook niet zo gek, want in de meeste gevallen wordt de spons dagelijks gebruikt. Het is je dus vast wel eens opgevallen dat een beautyblender veel foundation (of andere vloeibare make-up producten) opneemt en daardoor er al vaak snel vies uitziet. Naast dat een beautyblender veel foundation opneemt, neemt de handige make-up spons ook snel bacteriën op, dit is natuurlijk minder fijn. Deze bacteriën gaan in de spons zitten, dezelfde spons waarmee je vervolgens weer je foundation aanbrengt op je huid! Hierdoor kan de huid beschadigd worden en ontstaan er kleine onzuiverheden zoals puistjes, poriën of rode vlekjes. En dit willen we natuurlijk het liefst voorkomen! 

Beautyblender schoonmaken 
Voor het schoonmaken van je make-up spons heb je tegenwoordig enorm veel hulpmiddelen. Zo heb je bijvoorbeeld van Beautyblender de ‘Solid Cleanser’ en andere verschillende reinigingsproducten van Beautyblender maar ook van andere merken. Deze cleansers zijn er speciaal op gemaakt om je beautyblender goed te kunnen reinigen. Maak allereerst de beautyblender nat en doe een klein beetje van de cleanser op de beautyblender. Masseer de spons in een kom met water zodat de cleanser gaat schuimen. Je zult zien dat het water al snel troebel wordt van de make-upresten die in het sponsje zaten, bah! Knijp vervolgens de beautyblender uit en spoel hem nog even af met wat schoon water. Laat de beautyblender vervolgens even drogen voordat je hem weer gebruikt. Doe dit wekelijks zodat je zeker weet dat je keer op keer een schone spons kan gebruiken!  

Meer weten over de Beautyblender? Lees dan onze andere blogs: Hoe gebruik je een Beautyblender? Beautyblender schoonmaken 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »