Beautyblender schoonmaken

door Blisso
30 Augustus 2022

Hoe vaak maak jij je beautyblender schoon? Grote kans dat dit veel minder vaak is dan dat je zou willen. Vaak vergeten mensen dit of hebben ze er simpelweg geen zin in, terwijl het helemaal niet zo’n ingewikkeld klusje is! 

Tegenwoordig heb je verschillende soorten hulpmiddelen die het schoonmaken van je beautyblender nog makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan speciale cleaning gels voor je sponsje. Doe de beautyblender in een kommetje met wat lauwwarm water, voeg wat cleaning gel toe en knijp een paar keer in het sponsje zodat de viezigheid eruit gaat. Spoel het sponsje goed af zodat ook alle cleaning gel weg is. Heb je geen speciale cleaning gel in huis, maar wil je toch je make-up spons zo snel mogelijk schoon hebben? Gelukkig is er een goed alternatief, gebruik een (baby)shampoo, baby badschuim of milde biologische shampoo in plaats van de cleaning gel. Maak je beautyblender vochtig en breng de (baby)shampoo, baby badschuim of milde biologische shampoo aan, kneed vervolgens de beautyblender goed en masseer het goed in. Spoel daarna de beautyblender heel goed uit terwijl je blijft kneden.  

Beautyblender in de magnetron 
Nadat je de make-up spons goed hebt uitgewassen met bijvoorbeeld een (baby)shampoo, kunnen er alsnog bacteriën inzitten. Maar wat kan je hiertegen doen? Gebruik je magnetron! Dit klinkt misschien gek, maar de microgolven van de magnetron doden namelijk de bacteriën en zorgen ervoor dat je spons weer helemaal schoon wordt. Leg je beautyblender in een bakje met water en zet het bakje 30 seconden in de magnetron. Laat hem daarna even afkoelen en knijp het water eruit. Rol je beautyblender voorzichtig over een vel keukenpapier om en laat hem daarna drogen. Wanneer je beautyblender helemaal droog is, kun je hem weer gaan gebruiken! Als je het goed hebt gedaan, is hij weer zo gloed als nieuw. 

Maar waarom is het dan zo belangrijk om een beautyblender regelmatig schoon te maken? Het is je vast wel eens opgevallen dat er al snel make-up vlekken ontstaan op het sponsje, dit komt doordat het sponsje erg snel dingen opneemt. Voor het aanbrengen van make-up is dit natuurlijk een voordeel, maar dat het sponsje ook bacteriën en andere viezigheden snel opneemt is dan weer wat minder. Het sponsje gebruik je dagelijks op je gezicht, dus ook de bacteriën die op de beautyblender zitten komen dan in aanraking met de huid. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat er onzuiverheden ontstaan op de huid zoals puistjes, verstopte poriën of rode vlekjes. 

Meer weten over de Beautyblender? Lees dan onze andere blogs: Hoe gebruik je een Beautyblender? Hoe maak je een Beautyblender schoon?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »