Hoe gebruik je een beautyblender?

door Blisso
1 Februari 2021

Een beautyblender is onmisbaar in vrijwel iedere make-up stash van een make-up liefhebber! Deze superhandige tool maakt het aanbrengen van foundation en concealer nog makkelijker en zorgt voor een egaal en natuurlijk effect. Heb jij er nog nooit van gehoord of weet je gewoon niet zo goed hoe je ermee om moet gaan? Dan zal ik dat eens voor je uit gaan leggen!

Een beautyblender is een spons in (meestal) de vorm van een druppel of een ei. Tegenwoordig worden ze verkocht in allerlei vormen en maten. Het aanbrengen van foundation of concealer met een beautyblender is erg eenvoudig en gaat heel snel. Houd je beautyblender voor gebruik eventjes onder de kraan om het sponsje vochtig te maken. Knijp het sponsje wel uit zodat het niet te nat is. Een beautyblender kan je ook droog gebruiken, maar wanneer deze een beetje vochtig is wordt het sponsje iets groter, zachter en absorbeert bij het gebruikt niet zoveel make-up. Breng wat foundation aan op de rug van je hand en dompel de make-up spons erin. Daarna ga je er je gezicht mee deppen, doe dit niet wrijvend maar echt deppend op deze manier creëer je een natuurlijk effect van de foundation. De druppelvorm van de beautyblender heeft als functie om met het onderste, grotere deel het grote gebied van je gezicht te bedekken. Met het puntige deel kan je makkelijk op minder toegankelijke gebieden komen en voor de applicatie van een concealer voor onder je oogleden.

Beautyblender schoonmaken
Een beautyblender verzamelt veel bacteriën en dat is niet goed voor je huid. Maak daarom regelmatig je beautyblender goed schoon en vervang deze wanneer het nodig is. Het merk Beautyblender biedt hiervoor verschillende producten aan. Spoel het sponsje af onder stromend water en gebruik een speciaal reinigingsmiddel (van bijvoorbeeld Beautyblender), wrijf het sponsje dan grondig tussen je vingers, zodat het middel ook het binnenste bereikt en zo alle make-up resten kan verwijderen.

Meer weten over de Beautyblender? Lees dan onze andere blogs: Beautyblender schoonmaken en Hoe maak je een Beautyblender schoon?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »