Goede Handcrème

door Blisso
10 September 2020

Je handen krijgen veel te verduren, je bent er voortdurend mee in de weer en je doet er bijna alles mee. Het is aan te raden elke keer, na het wassen van je handen een handcrème op te doen, daarom is het handig om altijd een goede handcrème in je tas te stoppen!

Droge handen
Droge handen zijn erg vervelend, dit komt vaak voor wanneer er temperatuurschommelingen zijn. Wanneer het warme weer omslaat naar koud, maar het kan ook zijn dat je handen in de zomermaanden erg uitdrogen. Dit kan komen door de zon! Daarom is het belangrijk om je handen niet alleen in de winter verzorging te bieden, ook in de zomer is de juiste handverzorging van belang. Droge handen ontstaan vaak wanneer er een tekort aan vocht is in de huid. Er zijn verschillende oorzaken, niet alleen het weer kan zorgen voor droge handen. Ook stress, schoonmaakmiddelen, zeep en warm water bijvoorbeeld kunnen zorgen voor een droge huid.

Handen wassen
Hoogstwaarschijnlijk was jij je handen erg vaak op een dag, ook dit kan de handen erg uitdrogen. Door je handen te vaak te wassen was je het natuurlijke laagje vet van de huid. Door een handcrème aan te brengen na het wassen van je handen zorg je toch voor een vettig laagje en hydratatie. De huid op de rug van onze handen is heel zacht en dun, deze kan dus zonder verzorging snel gaan rimpelen. De palm daarentegen heeft talgklieren, waardoor dit gedeelte minder snel uitdroogt.

Goede handcrème
Nu denk je vast; hoe voorkom ik droge handen en hoe los ik het op? Eigenlijk is er maar 1 manier om de handen echt goed te verzorgen; het smeren van een handcrème en regelmatig scrubben. Een goede handcrème hydrateert, verzorgt en dient ook als beschermend laagje voor op je huid. In ons assortiment vindt je allerlei goede handcrèmes die je handen beschermen en verzorgen.

Wil je meer weten over handcrème? Lees dan onze andere blogs: Beste handcrèmes en Extreem Droge Handen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »