Extreem Droge Handen

door Blisso
12 November 2020

Extreem droge handen is een kwaaltje wat veel mensen hebben. Vooral wanneer het weer omslaat kunnen je handen droog en trekkerig aanvoelen. Er zijn verschillende oorzaken voor, maar er zijn ook allerlei oplossingen!

Oorzaken
Er zijn verschillende factoren die de huid kunnen uitdrogen. Je handen worden droog als er een vochttekort in de huid ontstaat. In de huid van de palm van je hand zitten zweetklieren en talgklieren die zorgen voor een natuurlijk laagje vet op de huid. Op de rug van je hand is dit minder en ook de vingers kunnen snel uitdrogen.

  • Handen wassen. Het te vaak wassen van je handen kan zorgen voor droge handen. Het warme water en zeep zullen namelijk de vette, beschermende laag vet van de huid wassen.
  • Ook wanneer de handen in aanraking komen met schoonmaakmiddelen kan de huid uitdrogen. De stoffen in deze middelen tasten het beschermende laagje van de huid aan.
  • Het weer. Je zult het vast wel eens hebben gemerkt; het wordt kouder buiten en je huid wordt ineens een stuk droger. In de koude wintermaanden hebben veel mensen last van droge handen, vooral wanneer de temperatuur schommelt kan er een droge huid ontstaan. Maar in de zomer kan je huid juist ook weer uitdrogen door de zon!
  • Als je veel last hebt van stress kan de huid ook uitdrogen. De cel vernieuwing van de huid is namelijk een stuk trager als je stress hebt, waardoor de dode en oude huidcellen langer op de huid blijven.

Oplossingen voor extreem droge handen
Wil je je droge handen verzachten en hydrateren? Gebruik dan met regelmaat een verzorgende handcrème. Deze zal de vochtbalans in de huid op peil brengen. Bovendien zorgt een handcrème voor een beschermend laagje op de huid.

Wil je meer weten over handcrème? Lees dan onze andere blogs: Beste handcrèmes en Goede Handcrème.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »