Welke huidolie past bij mij?

door Blisso
16 September 2020

Gebruik jij wel eens huidolie? Net als bij alle andere huidverzorgingsproducten is het belangrijk om te kijken naar welk huidtype je hebt. Een huidolie is namelijk echt niet alleen geschikt voor de droge huid! Zo zijn er ook huidoliën voor de vette, gevoelige en rijpe huid bijvoorbeeld.

Wat is mijn huidtype?
Het is belangrijk om er eerst achter te komen wat je huidtype is.

Droge huid: Een droge huid voelt droog en trekkerig aan, vooral na het douchen of na het wassen van je gezicht met te heet water kun je dit extra voelen. Je huid is gevoelig en wordt snel geïrriteerd en rood en je hebt vaak kleine en fijne poriën.

Vette huid: Een vette huid heeft grovere poriën dan een droge huid. Je krijgt snel onzuiverheden, dit komt doordat je poriën verstopt raken en je huid meer talg aanmaakt. Je huid is wat dikker en minder gevoelig. Een kenmerk van een vette huid is ook dat je minder snel last krijgt van rimpels.

Gemengde huid: Een gemengde huid is te herkennen aan een combinatie van de bovenstaande huidtypes; vet en droog. Zo kun je drogere wangen hebben maar wel een vette T-zone bijvoorbeeld. Dit is wat lastiger te verzorgen omdat een droge huid iets anders nodig heeft dan een vette huid. Gelukkig zijn er toch een hoop producten speciaal voor de gecombineerde huid.

Gevoelige huid: Een gevoelige huid zal snel reageren op bijvoorbeeld kou, warmte of bepaalde producten. Je merkt het aan je huid wanneer het weer kouder of warmer weer wordt. Je huid is onzuiver, je hebt vlekjes en roodheden. De huid van sommige mensen met een gevoelige huid kan erg droog zijn.

Rijpe huid: Een rijpe huid is natuurlijk de wat oudere huid. Ook voor dit huidtype zijn er producten en ook oliën.

Kijk naar welk huidtype jij denkt dat je hebt en kies daar een passende olie voor uit! Zorg er ook voor dat je andere huidverzorgingsproducten passen bij je huidtype. Wil je meer weten over huidolie? Lees dan ons andere blog: Gezichtsolie tegen rimpels.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »