Gezichtsolie tegen rimpels

door Blisso
2 November 2020

Huidveroudering is lastig, je kunt het niet tegenhouden, maar er zijn zeker producten te vinden die helpen om het proces te vertragen en te verminderen. Zo kun je bijvoorbeeld gezichtsolie tegen rimpels gebruiken.

Huidolie
Huidolie is een product wat veel mensen liever vermijden, vooral vrouwen met een vette huid gebruiken liever geen olie. Toch is een gezichtsolie geschikt voor ieder huidtype, want net als bij crèmes serums en alle andere verzorgingsproducten zijn er oliën te vinden voor verschillende huidtypes. Zo zijn er ook oliën voor de rijpe huid, oftewel: gezichtsolie tegen rimpels. Rimpels zijn lastig om tegen te gaan en al helemaal om te laten verdwijnen. Naast het gebruiken van de juiste producten is het ook belangrijk om de juiste levensstijl te hanteren; drink genoeg water en beweeg voldoende. Ook hebben factoren als de zon en roken invloed op de huid!

Huidveroudering
De huid maakt van nature olie aan, de ene huid doet dit meer dan de ander. Naarmate je ouder wordt verminderd dit ook, daarom is het belangrijk om de huid soepel te houden en te voorzien van een laagje huidolie. Bovendien zijn er oliën te vinden die huidveroudering in het speciaal tegengaan, 2 vliegen in 1 klap! Een gezichtsolie is een bron van antioxidanten die vrije radicalen in de huid opvangen. Vrije radicalen zijn een van de oorzaken van huidveroudering en deze komen in de huid door onder andere Uv-stralen.

Huidolie aanbrengen
Huidolie kan je 1 of 2 keer per dag aanbrengen als laatste stap van je beauty routine. Je kunt de olie heel makkelijk gewoon met de vingers in de huid masseren. Een voordeel van een gezichtsolie is dat je er weinig van nodig hebt, een klein beetje is al voldoende! Je kunt huidolie ook aanbrengen op andere droge plekken, zoals de nagelriemen. Hier is ook speciale olie voor het lichaam voor te vinden. Kies altijd voor een gezichtsolie die past bij jouw huidtype om het beste resultaat te behalen.

Wil je meer weten over huidolie? Lees dan ons andere blog: Welke huidolie past bij mij?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »