Wat te doen tegen droge lippen?

door Blisso
4 Februari 2021

Droge lippen, iets wat vaak voorkomt in de wat koudere maanden. Je lippen voelen dan enorm droog aan, kunnen jeukerig aanvoelen en er kunnen zelfs losse velletjes ontstaan. Hier willen we natuurlijk zo snel mogelijk vanaf! Maar hoe dan? 

Hoe ontstaan droge lippen?
De huid van je lippen is een stuk dunner dan die van de rest van je gezicht. De lippen bevatten geen talgkliertjes, hierdoor missen ze van nature een beschermend vetlaagje. Het bovenste laagje van de lippen, de hoornlaag, is erg dun. Hierdoor worden je lippen blootgesteld aan de kou en zullen ze door de koude wind eerder uitdrogen. Ook kunnen er nog andere oorzaken zijn zoals, uv-stralingen, te weinig water drinken, matte lipstick, lippenbalsem met irriterende stofjes en een vitaminetekort. Je lippen worden dan erg schraal en voelen droog aan. Er kunnen losse velletjes ontstaan, roodheid om de lippen heen of een jeukerig gevoel. Dit is natuurlijk erg vervelend en we willen er dan ook zo snel mogelijk van af.

Wat te doen tegen droge lippen?
Maar hoe komen we er dan zo snel mogelijk van af? Zoals net al benoemd kunnen droge lippen allerlei verschillende oorzaken hebben, daarom is het erg belangrijk om niet alleen de symptomen tegen te gaan. Maar probeer erachter te komen waarom jouw lippen (steeds) uitgedroogd zijn. Gebruik hiervoor de juiste lipverzorging. Smeer de lippen in met een neutrale lippenbalsem. Tegenwoordig heb je allerlei lippenbalsems met geurtjes, kleurtjes en smaakjes. Wanneer je last hebt van droge lippen, kan je deze beter even wegleggen. Gebruik een neutrale lippenbalsem, vaseline of een andere vette crème ter bescherming en hydratatie van je lippen. Balsems met geurtjes of smaakjes bevatten namelijk vaker irriterende stofjes, deze stofjes kunnen ervoor zorgen dat je lippen juist extra uitdrogen. Smeer de balsem dagelijks een paar keer in wanneer de lippen weer droog aanvoelen. Bescherm je lippen ook tegen de kou en drink voldoende water. Als je gehydrateerd bent, voelt je lichaam zich in het algemeen beter.

Wil je meer weten over lipverzorging? Lees dan ons andere blog: Gebarsten lippen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »