Gebarsten Lippen

door Blisso
13 November 2023

Heb jij wel eens last van gebarsten lippen? Dit is erg vervelend, kan zelfs pijn doen en is niet erg aantrekkelijk om naar te kijken. Maar wat is hier nou eigenlijk de oorzaak van en wat kunnen we ertegen doen?

Hoe ontstaan gebarsten lippen?
Door erachter te komen hoe gebarsten lippen ontstaan, kun je voortaan (hopelijk) voorkomen dat je er last van krijgt. Je lichaam bevat talgklieren, deze maken talg aan en dit beschermt je huid en haar tegen uitdroging en irritatie. Het probleem is dat je lippen geen talgkliertjes hebben en dus ook niet dat beschermende vetlaagje. Hierdoor wordt de huid van je lippen eerder blootgesteld aan bijvoorbeeld koude lucht en zullen ze sneller uitdrogen of ontstaan er pijnlijke scheurtjes. Wanneer je lippen langdurig blootgesteld worden aan de zon, aan een lage luchtvochtigheid of aan koude lucht kan de huid springen. Hierdoor ontstaan er pijnlijke en irritante velletjes.

Gebarsten lippen voorkomen
Op welke manier voorkomen we gebarsten lippen? Dit doe je met een goede lipverzorging. Verwen je lippen 1 à 2 keer per week met een heerlijke scrub. De huid op je lippen vernieuwt zich elke dag, oude huidcellen worden steeds vernieuwd. Een lipscrub zorgt ervoor dat al deze oude en dode huidcellen worden weg gescrubd. Hierdoor zullen je lippen gelijk enorm zacht aanvoelen en worden verzorgingsproducten zoals bijvoorbeeld lippenbalsem beter opgenomen in de huid van je lippen. Masseer de scrub voorzichtig in cirkelvormige bewegingen op de lippen. Maak gebruik van een neutrale lippenbalsem om de lippen dagelijks mee te verzorgen. Gebruik een neutrale lippenbalsem, vaseline of een andere vette crème ter bescherming en hydratatie van je lippen. Vaak bevatten lippenbalsem veel irriterende stoffen zoals geur- en kleurstoffen. Deze stoffen kunnen ervoor zorgen dat je lippen alleen maar meer geïrriteerd raken.

Neem een kijkje in ons lipverzorging assortiment bij Blisso. Met verschillende lipscrubs en lippenbalsems van allerlei merken met een hoge kwaliteit zoals onder andere, W7, Max Factor, Vaseline, Maybelline en Elizabeth Arden. Wil je meer weten over lipverzorging? Lees dan ons andere blog: Wat te doen tegen droge lippen?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »