Make Up Verwijderen

door Blisso
7 Januari 2021

Zeker niet onbelangrijk. De huid heeft overdag veel te verduren en daarom is vooral ‘s nachts een goede verzorging essentieel. En dit begint met het verwijderen van de make-up die je overdag draagt.

Wanneer je slaapt is de huid druk bezig, namelijk met het verwijderen van afvalstoffen die overdag binnendringen en het vernieuwen van cellen. Dit gaat ‘s nachts zo’n acht (!) keer sneller dan overdag. Dit is erg belangrijk voor het huidherstel. Overdag krijgt je huid te maken met verschillende schadelijke stoffen zoals bijvoorbeeld UV stralen. Zo worden ook wondjes ‘s nachts herstelt. Een goede nachtrust is dus erg belangrijk, niet alleen voor jezelf als persoon maar ook voor je huid.

De huid werkt natuurlijk veel beter wanneer deze schoon is en er geen make-up resten nog op zitten. Wanneer je met make-up op gaat slapen kan dit zorgen voor onzuiverheden zoals poriën, mee-eters, acne of je huid kan veel gevoeliger worden. Je huid kan dan namelijk niet meer goed ademen. Zorg er dus altijd voor dat je de huid verzorgt voor het slapen gaan. Dit kan met een simpele reinigingswater van bijvoorbeeld Garnier. Garnier biedt verschillende make up remover die er niet alleen voor zorgen dat de make-up wordt verwijderd, maar ook dat de huid wordt gehydrateerd. Zo heb je binnen een paar minuten de make-up van je gezicht en kan je met een fijn gevoel gaan slapen.

Oog make-up verwijderen
Misschien wel nóg belangrijker is dat je je oog make-up zoals mascara of eyeliner verwijderd voor het slapen gaan. Mascara is nog schadelijker dan bijvoorbeeld foundation, mascara kan er namelijk voor zorgen dat je wimpers afbreken. Doe je dit niet maak je een grote kans op geïrriteerde ogen, verstopte haarzakjes en zelfs een flinke oogontsteking. Let wel goed op, want niet alle removers zijn geschikt voor de ogen. De ogen zijn namelijk erg gevoelig en kunnen geïrriteerd raken door gewone reinigingsproducten. Ga voor een make-up remover speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van de oog make-up.

Wil je meer weten over make-up verwijderen? Lees ons andere blog: Beste make-up remover

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »