Beste Make Up Remover

door Blisso
5 Februari 2021

Dagelijks make-up verwijderen is iets wat wel eens vergeten wordt. Veel mensen hebben niet door hoe schadelijk dit kan zijn voor je huid. Tegenwoordig bestaan er enorm veel verschillende make-up removers. Maar wat is nou de beste make up remover?

Wat gebeurt er als je je make-up niet verwijderd? Een keertje kan toch geen kwaad? Nou eigenlijk is dit wel zo. Je huid is juist ‘s nachts erg druk bezig met het verwijderen van afvalstoffen die overdag binnendringen en het vernieuwen van cellen. Dit is enorm belangrijk voor het huidherstel. Wanneer je met make-up op gaat slapen dringt de make-up door in de onderlagen van de huid, zo worden poriën verstopt en kan je huid uitdrogen. Ook kan het huid veroudering proces een stuk sneller gaan wanneer je regelmatig met make-up op slaapt.

Huidtype
Het is allereerst enorm belangrijk dat je goed kijkt naar welke make up remover bij je huid past. Zo heb je verschillende removers die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid, de droge huid of de vette huid. Heb je een normale huid? Dan heb je geluk! Het maakt namelijk niet erg veel uit wat voor make-up remover je kiest. Een droge of gevoelige huid kan je het beste reinigen met een remover met een vocht inbrengende eigenschap zoals melk of oliën. Een vette of gemengde huid heeft een diepe reiniging nodig. Een make-up remover in de vorm van gel of schuim is hiervoor het meest geschikt! Hiermee reinig je de huid en maak je tegelijkertijd de huid ook soepel en glad. Spoel na afloop je gezicht af met koud water om de bloedsomloop te reactiveren en je huid een stralende teint te geven.


Eye make-up remover
Verder is het ook belangrijk dat je je oog make up zoals mascara, eyeliner en oogschaduw verwijdert met een speciaal oog make up remover. Je ogen zijn namelijk enorm gevoelig en kunnen niet tegen alle ingrediënten die een normale make up remover bevat. Met een normale remover kunnen er namelijk erg gemakkelijk mascara restjes in je wimpers blijven zitten. Hierdoor kunnen je wimpers uitdrogen of zelfs afbreken!

De beste make up remover verschilt dus per huidtype. Bij Blisso bieden we een ruim assortiment aan make-up remover zoals, Garnier SkinActive Micellair make-up remover, L'Oréal make-up remover, Rimmel Just Let It Go oogmake-up remover en nog veel meer! Neem snel een kijkje en vind de juiste make-up remover voor je huid.

Wil je meer weten over make-up verwijderen? Lees ons andere blog: Make up verwijderen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »