Hoe breng je eyeliner aan?

door Blisso
17 Juni 2020

Wij zijn gek op eyeliner, eyeliner laat je gezicht spreken. Heb je geen idee welk soort eyeliner bij jou past of hoe je het moet aanbrengen? Lees dan snel verder!

De verschillen
De kans op een miskoop bij eyeliner is vrij groot omdat er veel verschillende soorten eyeliner zijn.

- Gel eyeliner

- Vloeibare eyeliner

- Stift eyeliner

- Oogpotlood

Een gel eyeliner heeft de meest dikke textuur van alle soorten eyeliner. Het zit in een potje en daar heb je een fijn kwastje voor nodig. Deze eyeliner is erg dekkend waardoor dit soort eyeliner geschikt is voor een intens resultaat. Deze romige eyeliner droogt langzaam waardoor je je lijn nog makkelijk kunt aanpassen.

Liquid eyeliner werkt wat lastiger dan een eyeliner in gel vorm. Je hebt een vaste hand nodig en het kost vaak wat tijd om het onder de knie te krijgen. Je kunt erg precies werken maar ook makkelijk uitschieten. Liquid eyeliner is zoals de naam al zegt vloeibaar. Dit soort liner droogt snel op en blijft ook goed zitten, vooral een waterproof variant.



Tip: leun met je elleboog op een ondergrond zodat je meer stabiliteit hebt!

Heb je wat minder ervaring? Dan is een eyeliner in de vorm van een stift iets voor jou. Het heeft de vorm van een pen of stift en ligt daardoor makkelijk in de hand. De stift is gemaakt van vilt, dit is niet heel flexibel waardoor je minder snel een fout maakt. Er zijn verschillende soorten stiftjes, sommige zijn smaller dan de ander. Het ligt er maar net aan hoe jij je eyeliner mooi vind en wat jij het fijnst vind werken.

Met een oogpotlood werk je het minst precies. Het is vooral bedoeld om een donkere rand te creëren boven je oog maar het geeft niet hetzelfde effect als de rest van de soorten eyeliners. Het is wat zachter en geeft meer een smokey effect.

Wil je meer weten over eyeliner? Lees dan onze andere blogs: Beste eyeliner, goede eyeliner, met deze tips is eyeliner dragen een makkie! 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »